#recept

Hull a szilva a fáról - recept
 

Hull a szilva a fáról - recept

Lehet, hogy a hőmérő higanyszála még nem jelzi a nyár végét, de a piacokon lassan átveszik a főszerepet az őszi gyümölcsök. Szatmárban már ünnepre készülnek: beérett a lila színű, hamvas ruhájú szilva.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó


Szezonja van: meggyleves, ami majdnem fagylalt - recept
 

Szezonja van: meggyleves, ami majdnem fagylalt - recept

Állítólag a gyarló emberiséget még a cseresznye-meggy kérdés is képes megosztani. Ki erre esküszik, ki arra, még ölre is mennének egyesek, hogy melyik az előrébb való. Pedig egyszerű: a cseresznye kora nyáron leérik, a meggy pedig ilyenkor is boldogít. Pláne jéghideg, illatos, fűszeres, krémes leves képében.

Marton Levente Marton Levente


Tökéletes salátaöntetek - recept
 

Tökéletes salátaöntetek - recept

A salátázás szezonját éljük. Sorra kaphatóak a friss, vitamindús, zamatos hozzávalók. A nagy melegben a saláta a köret és főétel kísérőjének szerepéből gyakorta főfogássá is előléphet. Hogy változatosabb, finomabb legyen, adunk pár ötletet a salátaöntetek elkészítéséhez.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Tökéletes sushi alapfokon - recept
 

Tökéletes sushi alapfokon - recept

Vannak túlbonyolított dolgok, noha korunk divatja éppenséggel a túlegyszerűsítés. Például a sushi a világ egyik legegyszerűbb étele, viszont olyan mitológiája van, hogy sokan még a nevét is csak félve ejtik ki. A több nevét. Nigiri, maki, temaki – mi mások is lehetnének, mint az ázsiai gasztro kultúra bonyolult műalkotásai? Pedig csak egy kis kézügyesség, és semmi bonyodalom.

Marton Levente Marton Levente

Kánikulában király: Cider- koktélok
 

Kánikulában király: Cider- koktélok

A cider a britek, a franciák, a belgák, az amerikaiak nagy kedvence. De ne kérdezzük tőlük, hogy ez bor vagy sör, mert mindegyik mást fog mondani. Mindenesetre jó ideje már nálunk is nagyon népszerű ital.

Vásárhelyi István Vásárhelyi István

Tökéletes desszert: Karamellkrém, a fordított crème brûlée
 

Tökéletes desszert: Karamellkrém, a fordított crème brûlée

Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.

Marton Levente Marton Levente

Tökéletes póréhagymás fogások - recept
 

Tökéletes póréhagymás fogások - recept

Igaz, hogy a májusi eső aranyat ér, de a szürkeségtől elfog minket az urbánus lelki fájdalom. Kell valami friss, ropogós, valami harsány, markáns és mégis behízelgő – a tányéron. Úgy tűnik, az újhagyma, de még inkább kicsit vaskosabb, termetesebb rokona, a póréhagyma tökéletes erre a célra.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept
 

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept

Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.

Haulitus Anikó Haulitus Anikó