Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#recept

hvg.hu Gasztro

Vietnam ízei - recept

Az új kínai nálunk a vietnami, legalábbis, ami a Pho-leves hatalmas rajongói táborát illeti. S persze, mert már itt vannak nekünk a többé-kevésbé autentikus levesbárok. De a vietnami konyhában azért más is van.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes hideg krémleves hőségben - recept

Ha nem ostromolná a hőmérő higanyszála fölfelé a 40-et, akkor ezt a receptet igazából egy másik recepttel kellene kezdeni, nevezetesen a marhahúslevesével. Az adja meg ugyanis az ilyesfajta, nem gyümölcsből készülő tányérba valóknak a gerincét, noha fejlődéstanilag ez egy értelmetlen majdnem-metafora, hiszen a leves soha nem tartozott a gerincesek rendjébe.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes fogások juhtúróval - recept

Puliszka, pogácsa, sós palacsinta - mi juhtúróval szeretjük a legjobban. Meglehet, a juhtúrós ételek megosztják a közönséget, annyi biztos, hogy rajongói tábora is meglehetős. Otthon is számos fogásban élvezhetjük jellegzetes, enyhén csípős ízét, krémes állagát. S azt is eláruljuk, hogyan készíthetünk házilag juhtúrót.

hvg.hu Gasztro

5 ok, amiért érdemes halat enni – recept

Ilyenkor nyáron a lángososok után a halsütödéknél áll a leghosszabb sor a Balatonon, a strandokon. De ez sajna nem változtat azon a tényen, hogy Magyarországon a halfogyasztás még mindig messze elmarad az európai tagországok átlagától. Van néhány érvünk, hogy miért tennénk jól, ha jobban ennénk, és több hal kerülne a tányérunkra. Kedvcsinálónak séfrecept.

Marton Levente Gasztro

Szezonja van: meggyleves, ami majdnem fagylalt - recept

Állítólag a gyarló emberiséget még a cseresznye-meggy kérdés is képes megosztani. Ki erre esküszik, ki arra, még ölre is mennének egyesek, hogy melyik az előrébb való. Pedig egyszerű: a cseresznye kora nyáron leérik, a meggy pedig ilyenkor is boldogít. Pláne jéghideg, illatos, fűszeres, krémes leves képében.

Marton Levente Gasztro

Hőhullám ellen hideg kovászos uborka leves - recept

A kovászos uborkának mindig is nagy létjogosultsága volt a nyári ételek mellett, de legújabb korunkban már nem elégszik meg a kísérő szerepével. Jó ideje tányérban, leveses csészében landol, kis raffínériával.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes salátaöntetek - recept

A salátázás szezonját éljük. Sorra kaphatóak a friss, vitamindús, zamatos hozzávalók. A nagy melegben a saláta a köret és főétel kísérőjének szerepéből gyakorta főfogássá is előléphet. Hogy változatosabb, finomabb legyen, adunk pár ötletet a salátaöntetek elkészítéséhez.

T.S. Gasztro

Örömök húsa dobozban

Kulináris újdonsággal rukkolt ki egy marhatenyésztő spanyol testvérpár. Tataki bélszínjük konyhatitka egy régi japán húskészítési módszer, amelyet a szamurájok alkalmaztak.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes sushi alapfokon - recept

Vannak túlbonyolított dolgok, noha korunk divatja éppenséggel a túlegyszerűsítés. Például a sushi a világ egyik legegyszerűbb étele, viszont olyan mitológiája van, hogy sokan még a nevét is csak félve ejtik ki. A több nevét. Nigiri, maki, temaki – mi mások is lehetnének, mint az ázsiai gasztro kultúra bonyolult műalkotásai? Pedig csak egy kis kézügyesség, és semmi bonyodalom.

hvg.hu Gasztro

Szörpök és mások - recept

Agyoncukrozott, híg, engedélyezett színezékkel s egyebekkel rafinált ipari szörpimitációk felcímkézve a bűvös szóval: házi. S akkor kerüljön akárhány száz forintba, sok jéggel, szívószállal, trendik vagyunk.

Vásárhelyi István Gasztro

Kánikulában király: Cider- koktélok

A cider a britek, a franciák, a belgák, az amerikaiak nagy kedvence. De ne kérdezzük tőlük, hogy ez bor vagy sör, mert mindegyik mást fog mondani. Mindenesetre jó ideje már nálunk is nagyon népszerű ital.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes illatos csirkesült - recept

Ez igenis csirkesült, még ha ezúttal nem is egyben, hanem feldarabolva sütjük, Ugyan nem lesz annyira impozáns, mint egyben készült társai, viszont olyan mézes-citromos illatot áraszt, hogy azt egy parfümőr azonnal megpróbálná üvegbe zárni.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes desszert: Karamellkrém, a fordított crème brûlée

Crème caramel, mondják a franciák. Szinte ezt mondjuk mi is: karamellkrém, selymesség, becézés és életigenlés. Mindez egy kis csuporba zárva. Csodálatos, hogy szorulhat ennyi íz ilyen apró edénykébe. De hát tudjuk, sok jó íz kis helyen is elfér. Most megmutatjuk, hogy nem kell érte trendi bisztróba, étterembe menni.

Haulitus Anikó Gasztro

Tökéletes póréhagymás fogások - recept

Igaz, hogy a májusi eső aranyat ér, de a szürkeségtől elfog minket az urbánus lelki fájdalom. Kell valami friss, ropogós, valami harsány, markáns és mégis behízelgő – a tányéron. Úgy tűnik, az újhagyma, de még inkább kicsit vaskosabb, termetesebb rokona, a póréhagyma tökéletes erre a célra.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept

Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes, mert csak csoki - recept

Megfigyelésünk szerint a nők sokkal jobban rettegnek a liszttől, mint a csokoládétól, noha ennek az ésszerűsége vitatható. Az viszont nem vitás, hogy ízvonatkozásban tökéletesen racionálisan döntenek. A lelkek megnyugtatására most egy olyan csoki torta következik, amelyben csipetnyi liszt sincs. Csak a csoki, de az sok.

hvg.hu Gasztro

Törököt fogtunk, piláfot főzünk - recept

A tavaly januárban megrendezett első tematikus gasztrohónap után a Yunus Emre Enstitüsü, a Budapesti Török Kulturális Központ ismét nagyszabású gasztronómiai programsorozattal jelentkezik. Kávé, tea, fűszerek, színek, illatok, fogások a török konyhaművészet, avagy a"világ finomságainak kosarából".

1
9 10 11 12 13
39
Kitetováltatta magát egy NAV-ellenőr, hogy ellenőrizze, ad-e számlát a szalon

Kitetováltatta magát egy NAV-ellenőr, hogy ellenőrizze, ad-e számlát a szalon

Megdőlt a Super Mario Bros. gyorsasági világrekordja, így néz ki egy tökéletes menet – videó

Megdőlt a Super Mario Bros. gyorsasági világrekordja, így néz ki egy tökéletes menet – videó

Nehezen indult a hétfő reggele? Fogadjunk, hogy a MÁV-nak rosszabb volt

Nehezen indult a hétfő reggele? Fogadjunk, hogy a MÁV-nak rosszabb volt

Az EU-ban Trump folyik a vízcsapból is

Az EU-ban Trump folyik a vízcsapból is

Kézilabda-vb: Nagyon távol volt a bravúrtól a franciák ellen a magyar válogatott

Kézilabda-vb: Nagyon távol volt a bravúrtól a franciák ellen a magyar válogatott

90-es évek kimaxolva: egy legendás és méregdrága Alfa Romeo 155 vár új gazdára

90-es évek kimaxolva: egy legendás és méregdrága Alfa Romeo 155 vár új gazdára

Süddeutsche Zeitung: Ki lesz az EU súgója Trumpnál? Orbán, Meloni vagy Rutte?

Süddeutsche Zeitung: Ki lesz az EU súgója Trumpnál? Orbán, Meloni vagy Rutte?

Megrángatta az ázsiai autógyártók részvényeit Trump bejelentése

Megrángatta az ázsiai autógyártók részvényeit Trump bejelentése

Aczél-kocka: a Kádár-kor egy társasjátékba sűrítve

Aczél-kocka: a Kádár-kor egy társasjátékba sűrítve

A címlapról ajánljuk