A tökéletes újkrumpli - recept
Ez az, ami sohasem burgonya, hanem krumpli. Új dimenzió a tányérokon, új időszámítás, akár esik, akár fúj.
Ez az, ami sohasem burgonya, hanem krumpli. Új dimenzió a tányérokon, új időszámítás, akár esik, akár fúj.
Jól esett szétcsapatni a füstölt sonkát valamilyen alkoholos itallal csakis a könnyebb emésztés kedvéért? Megesett, hogy ünnepélyes keretek között jól betintáztunk? Otthon ébredtünk kótyagosan, netán a természet lágy ölén nyuszival a fűben? Vannak ötleteink a túlélésre.
Ezekben a hetekben már tucatnyi féle alma virít a piacok standjain, a zöldséges boltok, élelmiszer -áruházak polcain. S a média vízcsapjából folydogál, hogy milyen egészséges, mennyi áldásos hatása van, miféle vajákolásokra alkalmas. Úgyhogy mi most csak annyit mondunk: sütőbe vele, s élvezzük az édes életet!
Bár mostanság nem éppen jó hírek érkeznek a magyar borászok háza tájáról, azért ne vessük el a bort mint konyhai alapanyagot. Egy-két pohárral érdemes a fazéknak áldozni.
Minden a görögből jön. Legalábbis ezt állítja a Bazi nagy görög lagzi című filmkomédia kedves, kissé bugyuta családfője, rendre ékes példák sorát hozva. S lám itt van ez a menta is, ami tavasztól őszig nem győz burjánozni.
A következőkben néhány olyan gyors harapnivaló receptjét közöljük, melyek nagy népszerűségnek örvendenek a világ különböző tájain, de itthon kevéssé ismertek.
Bár az utóbbi évtizedekben nem múlhat el könyves seregszemle gasztronómiai kiadványok nélkül, az idei könyvfesztiválon aránylag kevés kötet foglalkozott a főzéssel és az ételekkel. Azért akad pár ajánlásra érdemes könyv.
Ősidők óta a tojás a termékenység jelképe, az élet hordozója.
A gyors, kampányszerű fogyókúrák helyett inkább az életmódunkon változtassunk. Fontos, hogy a testtömeg-csökkentő diéta alatt soha ne legyünk farkaséhesek. Íme néhány energiaszegény recept.