A nyíregyházi Hunguest Hotel séfje képviseli majd Magyarországot a Bocuse d’Or európai döntőjén
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.
A versenyt Dánia csapata nyerte meg.
Vass Réka, a főzőshow most kiesett versenyzője egy pubban beszélgetett a miniszterelnökkel.
Kilencedik lett a szakácsverseny európai fordulóján a magyar csapat.
A Hungast Pécs nyerte a szakácsversenyt, ahol lecsót kellett főzni. A képek alapján mi nem így emlékszünk a menzás lecsóra.
A verseny szerdán lesz, hat magyar szakács részvételével. A győztes mehet Tallinba a Bocuse d'Or európai döntőjébe.
Ráadásul az alapanyagoknak tartalmaznia kell halat, bio minősítésű alapanyagot, továbbá 20 százalékos tejfölt.
A Magyarország Étele 2020 döntőjét Felcsúton szervezik.
A Bocuse d'Or hivatalos Twitter-oldalára már felkerültek a fotók a versenyen készült ételekről.
Az egyesült államokbeli Mitch Lienhard nyerte a S.Pellegrino Young Chef 2016 főzőverseny döntőjét Milánóban, a szombati fináléban Magyarországot a kelet-európai régiós döntő nyertese, Sándor Rodrigo képviselte.
Széll Tamásék a 8-as boxban készíthetik el 5 óra 35 perc alatt a hónapok precíz tervezésével és finomításával kigyakorolt ételeiket. A másik kilenc konyhában Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata főz.
Május 10-11-én, Budapesten, a Hungexpo területén rendezett Bocuse d’Or szakácsverseny idén a magyar ízek jegyében telik, a dunai kecsege és gímszarvasborjú mellett két borászat vörös- és fehérbora szerepel a kínálatban.
Rendezvény miatt soha nem zárták még be az Országos Széchényi Könyvtárat, májusban azonban megszakad ez a hagyomány. Valószínűleg egy nemzetközi szakácsverseny gálavacsorája miatt nem lehet majd rövid ideig látogatni a könyvtárat, de biztosat nem tudni. Sem a könyvtár, sem a szervezők, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem árult el ugyanis részleteket a VS.hu-nak.
A legjobb poszterért és a legjobb promócióért járó díjat nyerte a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében a közönség szavazata alapján – jelentették be a kedd esti eredményhirdető ceremónián. Az idei versenyt a norvég csapat nyerte, másodikok lettek az amerikaiak, a bronzérmet pedig a svéd szakácsok kapták. A magyarok a 13. helyen zártak.
Szakácsokat keres a magyar külügyminisztérium a nagykövetségekre. Kifejezetten nekik szóló versenyt hirdetnek, ahol a győztesek jutalma egy nagykövetségi állás. A nyerő szakácsok házastársainak is adna munkát a külügy – fogalmaz a kurir.hu.
A „Hagyomány és Evolúció” mára kétségtelenül Magyarország legjelentősebb professzionális szakácsversenye lett. Idén a fődíjat Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfhelyettese kapta.
Ha sikeres lesz a magyar pályázat, 2016-ban a Hungexpo új szakmai rendezvénye, a Sirha keretein belül tartanák meg a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjét - közölte a Turizmus Panoráma Bulletin. A Sirha az élelmiszer- és vendéglátó-ipar, a cukrászat és a sütőipar egyik legfontosabb nemzetközi seregszemléje lesz, és először jövő március 10-12. között tartják majd meg a magyar fővárosban.
Tizenkét szakács jelentkezett a Külügyminisztérium versenyére. A nyertesek négy külképviseleten - Ottawában, Genfben, Hágában és Oslóban vehetik át a konyha vezetését.
Megkezdődött a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny második napja, ahol a tizenegyes box versenyzőjeként szerepel az Onyx étterem sous-chefje, Széll Tamás. A zsűri tagjai szerint a tegnapi nyitónapon szereplő versenyzők átlaga nem volt kiemelkedően jó, ami elvileg még növelheti is Széll Tamás esélyét arra, hogy jó helyezést érjen el. Ugyanakkor a mai napon szerepelnek majd a mezőny erősségei is, a norvég Orjan Johanannessen, a dán Jeppe Foldager, a japán Noriyuki Hamada, vagy a hazai pályán versenyző francia Thibault Ruggeri.