szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kelemen Roland nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét.

Négy séf szállt ringbe a Bocuse d'Or magyar döntőjén október 26-án, majd a legjobbnak Kelemen Roland, a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó séfje és commis-ja, Fodor Noel bizonyult – írja a gusto.hu.

Ez azt jelenti, hogy jövő márciusban, a Bocuse d’Or európai döntőjén Norvégiában Kelemen Roland és csapata képviselheti majd Magyarországot.

A magyar döntőben a tányérok fő témái a lazac és a tengeri herkentyűk voltak, mellettük céklát, almát, zellert, egyfajta kagylót és egyfajta rákot is kötelezően kellett használni.

Kelemen Roland lazacétele így nézett ki:

A képen „Sóstói” zöldalgás lazacgerinc zeller köntösben, tokaji borecettel marinált őszi cékla, fűszeres póréhagyma, marinált petrezselymes karalábé, brokkoli, csicsóka ropogós, kapros tejszínes osztriga velouté, füstölt burgonyahab, krémes tojás, vargányás derelye, hegyi sült sajt látható.

A zsűrinek a két magyarországi két Michelin-csillagos étterem, a Stand és a Platán séfjei, azaz Szulló Szabina, Széll Tamás és Pesti István is a tagjai voltak.

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!