szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legjobb poszterért és a legjobb promócióért járó díjat nyerte a magyar csapat a lyoni Bocuse d'Or szakácsverseny döntőjében a közönség szavazata alapján – jelentették be a kedd esti eredményhirdető ceremónián. Az idei versenyt a norvég csapat nyerte, másodikok lettek az amerikaiak, a bronzérmet pedig a svéd szakácsok kapták. A magyarok a 13. helyen zártak.

A döntőben az amerikai, az európai, valamint az ázsiai kontinentális döntők legjobbjai indulhattak, összesen 24 ország séfje.

Magyarországot a Münchenben dolgozó Molnár Gábor képviselte az idei versenyen, ő is sebes pisztrángot és gyöngytyúkot készített, mivel ez volt a két fő alapanyaga a 2015-ös világversenynek. A magyar csapat szerda délelőtt fél 10-kor fogott munkához.

Flickr / Bakcsy Árpád
Flickr / Bakcsy Árpád

A döntő eseményeiről szóló beszámolónkat itt olvashatják.

Az eredményhirdetést délután fél 6-ra ígérték, végül 18 óra előtt pár perccel kezdődött meg a ceremónia. Hosszas köszönetnyilvánítások után negyed 7-kor kezdtek bevonulni a versenyző csapatok, vezetőjük kezében az ország lobogójával.

Magyarország a közönségszavazatok alapján a "Best Poster and Best Promotion" elnevezésű díjat kapta, a csapat, pontosabban Molnár Gábor plakátjáért, ugyanezt a díjat kapta két éve Széll Tamás is. Egyébként a magyar csapat a 13. lett.

 Fél 7 után hirdették ki a bronzérmes csapatot: a svédek végeztek a harmadik helyen.

Ezüstérmesek lettek az amerikaiak, és a versenyt a norvégok nyerték meg, Orjan Johannessen séf vezetésével.

A legjobb hústálért járó különdíjat a finnek kapták, nekik volt a legjobb segítőjük is Antti Lukkari személyében. A haltálért a japánok kaptak különdíjat.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!