A belgák megfordítanák a sörből vizelet képletet
Meginna egy olyan sört, amely vizeletből kivont víz felhasználásával készült?
Meginna egy olyan sört, amely vizeletből kivont víz felhasználásával készült?
Azt elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy az utóbbi öt évben több minden történt sörfronton, mint az azt megelőző tizenötben. A kisüzemi sörfőzés reneszánsza jócskán felkavarta az állóvizet és egyre több szereplő mozdult rá a sörpiacon.
No rain, no beer – ha nincs eső, nincs sör. Ez a mottója annak a holland főzdének, amelyiket az éghajlatváltozással járó egyre gyakoribb esőzések inspirálták, hogy esővíz felhasználásával készítsen s forgalmazzon sört.
Miután kinyírták az Ubert, vajon mit fognak csinálni az Uber-sofőrök? Varga Mihály szerint 2020-ra már itt is a magyar euró, akkora a munkaerőhiány, hogy egyre több helyen dolgoztatnak diákokkal. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
A sör nem csak korsóból lehet üdítő, de dézsában is, legalábbis a BeerSpa jelenségét itthon is meghonosító vállalkozó szerint a sörfürdő csökkenti a stresszt, jót tesz a bőrnek, de még a vérkeringést is javítja. És persze sörözni is lehet közben.
Brugge-ben csővezetéket építenek a sörnek, hogy kíméljék a világörökség belvárost.
Ha szerencséje van, havi 60 ezerért már mérheti is a fináncoknak a virslit, a meleg szendvicset, kakaós csigát, a szőke kólát, sőt a sört és a bort is.
Talán akadnak még olvasóink közt, akik emlékszenek a Kőbányai Sörgyár telt ízű Budapest sörére a nyolcvanas évekből. Nos, ez a Budapest nem az a Budapest és még csak nem is Budapesten készül.
Ha a legutóbbi Főzdefeszt kapcsán megjegyeztük, hogy azóta keresi a helyét mióta elhagyta a Mikszáth teret, fokozottan igaz ez a Cseh Sörfesztiválra. Kétségtelen, az egyre zsúfoltabbá váló belvárosi Városháza-parkot mindenképpen kinőtte. Most a Ligetbe mentünk utána.
Miközben a fél világ azzal volt elfoglalva, hogy a Brexit miatti pánikhangulatot enyhítse, Ivan Rakitic, a Barcelona világsztár focistája nyaralni ment – Mészáros Lőrinc kicsit sem renyhe villájába. A cégétől visszavonulóban lévő Wáberer György egy huszárvágással megpróbálja bevenni a Rózsadombot, az Index pedig átmenetileg elbizonytalanodott, hogy Simicskáé lehet-e vagy sem. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Csütörtök reggel egy teherautónyi sörnek kellett búcsút mondani.
A világ legrégebbi bérelszámolását találták meg Irakban, ami pedig rá van vésve, egészen meglepő: sörrel fizettek a munkáért.
A németek értik a módját, hogyan kell népszerűsíteni a sörfogyasztást.
A magyar sörgyárakban is ipari enzimeket használnak a főzéshez, amit azonban a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, amiből következtetni lehetne a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Bár a gyártók szerint a kukoricasör nem ördőgtől való, tény: a minőségről idehaza a fogyasztó csak az ár alapján tud tájékozódni.
A jegybank a gázolajfaló státuszautókat támogatja, a pécsi Zsolnay-gyár tulajdonosát masszívan szorítják ki a cégből. Nyomoztuk, mitől fáj a fejünk, ha sok sört iszunk. És vigyázat, a munkahelye tele lehet szociopata kollégákkal! A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.
Még ki sem heverték a sörkedvelők az Utolsó Budavári Sörfesztivál végigkóstolását, és éppen beírták a naptárjukba a 9. Cseh Sörnapok már igencsak várt tuti dátumát s helyszínét, amikor múlt hét végén ott volt a 11. Főzdefeszt. A mostani sörfesztmentes hétvégére ebből merítünk.
A Sörszövetség szerint nincs olyan, hogy ipari enzim, se olyan, hogy gyorssör, csak természetes, engedélyezett enzimeket használnak a sörfőzők, széles körben és globálisan, a főzést pedig – akárcsak az erjesztést – nem lehet felgyorsítani, vagyis egy optimális, minimumidő alá nem lehet beszorítani.
Ipari enzimekkel készítenek söröket Kelet-Európában, hogy csökkenteni lehessen az erjesztési időt, és olyan jóval olcsóbb alapanyagokat is használni lehessen, melyek amúgy nem reagálnak a természetes sörélesztőre. És hogy ebből mi látszik? A csomagoláson erről semmi tájékoztatás nincs. Ami marad utána: az például a fejfájás.
Ez a nyár (is) a sör nyara lesz, nem is akárhogyan. A zuhanyozás közbeni sörfogyasztás eddig főként az Egyesült Államokban és Kanadában hódít: a műfaj rajongói megosztották tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy mikor, hogyan és mivel űzzük a legújabb „relexációs technikát.”
Xavier Vanneste egy reggel kinézett az ablakon, és nem tetszett neki, amit látott. Teherautók rogyasztották a középkori óváros macskaköveit. Vitték a sört a saját főzdéjéből.