hvg.hu Itthon

Lecserélték a Margitsziget lepukkant tábláit

Egységes arculatot kaptak a Margitsziget jelzőtáblái: új piktogramokat, térképeket, táblákat, feliratokat szereltek fel néhány nappal ezelőtt – hívta fel a figyelmet az Urbanista blog. Egy apró helyesírási hibát azonban felfedeztek.

MTI/Népszabadság Plázs

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek

Feltölthetik a bírságkasszát a kormányhivatalok: bár szombaton lejárt a "Tilos a dohányzás" és a "Dohányzásra kijelölt hely" feliratú táblák cseréjére szabott határidő, sok helyen még hiányoznak az újak – írja a Népszabadság.

MTI Közlekedés

Fotó: itt az új közlekedési tábla a budapesti belvárosból

„Kérjük, segítse a busz sávváltását!” – ez olvasható azokon a közlekedési táblákon, amelyeket a BKK helyezett ki a budapesti belvárosban. A sárga alapon fekete feliratokkal a Kálvin téren és a Károly körút Dohány utcai csomópontjánál találkozhatnak az autósok.

MTI Itthon

462 millióért matricáz a BKV

A keretösszegből előreláthatólag négy évig táblázhatják és matricázhatják a buszokat és villamosokat, vagyis évente mintegy 115 millió forintot költhetnek el erre a célra. A BKV hat céggel szerződött.

Kovács István Itthon

Sokkolta a várost a brutális gyilkosság Ózdon

Két nagyon szegény, hallássérült idős férfira törték rá az ajtót Ózdon hétfő este, hogy maradék értékeiket elrabolhassák. A megtámadott testvérpárból az idősebb férfi azonnal meghalt, öccse a kórházban beszélt a hvg.hu-nak a brutális támadás körülményeiről. Bár Ózdon sok a betörés és a lopás, gyilkosság két éve nem történt – a várost sokkolta az eset.

MTI Itthon

Elrettentő képeket tesznek a cigisdobozra itthon is

A szabályozás elfogadásától számítva egy éven belül mindenhol egyforma méretű és feliratú táblával kell majd jelezni a dohányzásra kijelölt területeket, illetve a dohánytilalmat. Szintén újdonság, hogy a dohányipari termékeket már csak képpel és figyelmeztető szöveggel együtt lehet majd árulni.

1 2 3

A címlapról ajánljuk