#termelői piac

Dobos Emese Zhvg

Kinek is fizetjük meg az egyre drágább élelmiszereket?

A koronavírus-járvány idején felértékelődött a helyi élelmiszerek fogyasztása - hallottuk sokszor. Egy évvel a járvány kitörése után annak jártunk utána, beigazolódott-e az a jóslat, miszerint az emberek szívesebben vásárolnak közvetlenül a termelőktől, sőt, akár maguk is termelni kezdenek.

hvg.hu Zhvg

Járhatunk piacra érintkezésmentesen

Rugalmasan alkalmazkodott a termelői piac a körülményekhez: mivel a házhoz szállítás hosszú távon nem lett volna fenntartható, egy érintkezésmentes „drive in” megoldást is bevezettek Dunakeszin, hogy közösségi összefogással biztosítsák a termelők megélhetését.

hvg.hu Gazdaság

A Lidl nem száll be a piacozásba

Nem követi a Lidl a kiskereskedelmi szektorban kialakuló gyakorlatot, ezért egyetlen üzletét sem fogja piaccá nyilvánítani, csak hogy vasárnap is kinyithasson, inkább meghosszabbítja hétköznapi nyitva tartását.

Molnár Csaba Gazdaság

Váratlan húzással menekült meg a balatoni kultpiac

Nüanszon múlt a szinte a megnyitása óta hatósági támadások kereszttüzében működő, de mindeddig kitartó káptalantóti Liliomkert termelői kultuszpiac bezárása. A felhalmozódott hatósági bírságok és tartozások miatt szerdára a terület árverését rendelték el. Egy kultpiac története.

Varga Szabolcs Vállalkozás

Lízingeljen tyúkot friss tojásért

Elege van belőle, hogy ugyanazt a spanyol paradicsomot találja a magukat őstermelőnek feltüntető piaci árusoknál, mint a hipermarketek polcain? Néhány lelkes és környezettudatos vállalkozónak köszönhetően ma már ki sem kell tennie a lábát a városból, hogy a legközelebb lévő termelőtől friss és adalékmentes zöldségekhez, tanyasi finomságokhoz jusson. Bár egy kicsit drágább így a tojás, de egyre több városlakó inkább ezt választja.

Patyi Máté Vállalkozás

Tudatosan piacozik a nagyid?

Szinte mindenki átélte már, hogy az esti buliból hazafelé nem a dülöngélő, rikító csuklószalagos afterozókat, hanem leginkább a másnap korán reggel nyitó piac(ok)ra igyekvő, vászonutánfutós néniket lát az éjszakai buszon. Az ő hajnali igyekezetük és eltökéltségük több mint elismerendő és tisztelendő, az azonban egyelőre kétséges, hogy sikeres-e. Jár-e például a piacokra elegendő tudatosan fogyasztani/vásárolni kívánó fogyasztó, s igen, az is kérdés, hogy együttesen meg tudnak-e birkózni a kistermelőknek szinte az éhhalált jelentő szabályozással?

Szlavkovits Rita Gazdaság

"Otthonról hoztam, ami felgyűlt"

A magyarok pénzügyi helyzetét jól mutatja, hogy nemcsak a turkálók szaporodnak gomba módra, a bolhapiacok és a kirakodóvásárok iránt is óriási a kereslet. Még a legkisebb falvakban is tartanak vásárt, ha korábban valamilyen piac már létezett. Elvben ezek a vásárok a helyi lakosoknak lennének kitalálva, hogy az emberek eladhassák megunt dolgaikat. A kínálat nagyobb része azonban korántsem használt cikkből áll. És az eladók nem is az otthonit hozzák, még ha szinte kivétel nélkül azt is állítják. Riport.

MTI Vállalkozás

Termelői piac nyílt a WestEndnél

Az első, bevásárlóközpont mellett működő gazdapiacot nyitotta meg pénteken a fővárosban a WestEnd City Center Váci út felőli oldalán Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

MTI Itthon

Fidesz: polgárjogot nyert a termelői piac

A Fidesz szerint azzal, hogy egy évvel ezelőtt törvények és jogszabályok változtatásával a kormány lehetővé tette, hogy a termelők közvetlenül eljuttathatják áruikat a fogyasztókhoz, polgárjogot nyert a termelői piac.

MTI Gazdaság

Nem maradhat a káptalantóti termelői piac

Ismét bontásra kötelezték a Balaton-felvidék egyik turisztikai attrakciójának számító, Liliomkert nevű káptalantóti termelői piacot; a tulajdonosa az agrárminiszterhez fordult levélben, bírálva az új földtörvény tervezetét, és kérve a hatályos természetvédelmi törvény betartását, valamint a földtörvény ez alapján történő normakontrollját.

1 2
Zöld útlevéllel és részletes szabályokkal nyit Ausztria

Zöld útlevéllel és részletes szabályokkal nyit Ausztria

Erdősítésbe fogott Lázár János dohányiparos barátja

Erdősítésbe fogott Lázár János dohányiparos barátja

Megnyerte az „egyéb” kategóriát a botrányhős viccjelölt a londoni választáson

Megnyerte az „egyéb” kategóriát a botrányhős viccjelölt a londoni választáson

Elhunyt 99 koronavírusos beteg, 493 az új fertőzöttek száma

Elhunyt 99 koronavírusos beteg, 493 az új fertőzöttek száma

Hidegfront érkezik szerdán, kettészakad az ország

Hidegfront érkezik szerdán, kettészakad az ország

A Volkswagen megmutatta a 200 lóerőnél erősebb új Polo GTI-t

A Volkswagen megmutatta a 200 lóerőnél erősebb új Polo GTI-t

Ötven éve lett a bőrünk őre, és még mindig nem untuk meg a Fabulont

Ötven éve lett a bőrünk őre, és még mindig nem untuk meg a Fabulont

Közel 14 milliárd forintból épül stadion Nyíregyházán

Közel 14 milliárd forintból épül stadion Nyíregyházán

A címlapról ajánljuk