#táplálkozás

A tojássárgája jót tesz a szívnek
 

A tojássárgája jót tesz a szívnek

A természet egyik legtökéletesebb eledele lehet az ember számára a tojás. Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás, most antioxidáns tulajdonságaira is fény derült - írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.

unknown unknown

A zöldség- és gyümölcsfogyasztás tényleg csökkenti az infarktus kockázatát
 

A zöldség- és gyümölcsfogyasztás tényleg csökkenti az infarktus kockázatát

Aki szereti a gyümölcsöt és mindenféle változatban sok zöldséget is fogyaszt, az sokkal ritkábban fejezi be életét szívroham következtében, mint az, akinek étrendjében kevés fordul elő ezekből az egészséges ételekből. Tíz európai ország lakóinak vizsgálata igen meggyőző adatokat szolgáltatott ehhez a következtetéshez, amely a European Heart Journal szaklapban közzétett tanulmányban olvasható.

MTI MTI

„Egymillió forintba is kerülhet egy kezelés”
 

„Egymillió forintba is kerülhet egy kezelés”

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ez év elején tette közzé azt a jelentését, amely szerint Európában Magyarországon a legrosszabb a rákbetegség miatti halálozási ráta. Még Oroszországban és Ukrajnában is kedvezőbbek az adatok. Április 10-e nemzeti rákellenes nap.

hvg.hu hvg.hu




Nem fogy a magyar, inkább hízik
 

Nem fogy a magyar, inkább hízik

A képlet pofonegyszerű: ha a bevitt és felszívódott tápanyag kalóriatartalma több, mint amennyit felhasználunk, úgy hízunk, ha kevesebb, úgy fogyunk. Mégse megy. Hízik az ország, hízik a Föld.

unknown unknown




Szükség van a chipsadóra egyáltalán?
 

Szükség van a chipsadóra egyáltalán?

A táplálkozástudomány szakorvosai, adószakértők, élelmiszeripari illetékesek és politikusok világszerte azon vitatkoznak, hogy befolyásolják-e adóintézkedésekkel az egészségtelen élelmiszerek fogyasztását, ezáltal küzdve az elhízás, a cukorbetegség és a helytelen táplálkozási szokások terjedése ellen. Az European Heart Journal szaklap szerkesztőségi közleményben foglalja össze a jelen helyzetet.

MTI MTI





Ki eszik többet egy szumóbajnoknál?
 

Ki eszik többet egy szumóbajnoknál?

„Mondd meg, hogy mit eszel, s megmondom, ki vagy!” Meglehet, kissé elcsépeltnek hisszük mára ezt a bölcsességet, de ha belegondolunk, hogy a világ különböző részein élő emberek étrendjét nem annyira a szabad választás szabja meg, mint inkább a kulturális és vallási hagyományok, egzisztenciális elvárások és nem utolsó sorban a szükség, akkor beláthatjuk, nagyon is van benne igazság.

Krisztina O'Brien Krisztina O'Brien