"Mindegy, csak hús legyen!" – a húsevés pszichológiája
Ha észérvekkel igazolható, szinte bármilyen állat húsát megesszük – derült ki egy kanadai kutatásból.
Ha észérvekkel igazolható, szinte bármilyen állat húsát megesszük – derült ki egy kanadai kutatásból.
Bár a szülők jelentős része tisztában van az egészséges étkezés alapelveivel, sokszor még ők sem számolnak a rejtett cukor mennyiségével. Pedig gyermekeink felnőttkori egészségének életük első ezer napjában ágyazunk meg.
Az óvodás korban túlsúlyos gyerekek majdnem fele hízik el a nyolcadik osztály végéig - állapította meg egy hosszú távú, reprezentatív amerikai kutatás.
Áfával sújtják a magas kalóriájú élelmiszereket és a cukrozott szénsavas üdítőitalokat a jövő évtől Mexikóban, hogy változtassanak az egyre túlsúlyosabb lakosság egészségtelen étkezési szokásain és egyben növeljék az államkassza bevételeit.
Ez lesz az egyik fő kérdése annak a nemzetközi konferenciának, amely a hét végétől 600 tudós részvételével tanácskozik Hollandiában.
Napi öt adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása összefügg a hosszabb élet esélyével – mutatta ki egy hosszú távú svéd kutatás.
Kizárólag bálnák bőrén élő kagylók maradványait fedezték fel kutatók a spanyolországi Nerja közelében található barlangoknál, amiből arra következtettek, hogy már a kőkorszaki ember is fogyaszthatott bálnahúst.
Látványos kampányanyagokat készített egy spanyolországi magánkórház, amelyekkel arra hívják fel a figyelmet, hogy a dohányzás, a mozgásszegény életmód és a rossz táplálkozás rosszabbak, mint egy természeti katasztrófa.
Úton útfélen, mindenki rágcsál valamit. A sós falatkák utáni leküzdhetetlen vágy mögött a kielégítetlen éhség lappang. A húsra.
Olaszországban 2 milliárd euróval kevesebbet költöttek élelmiszerre idén, mint a válság előtt, 2008-ban. Elsősorban édességekre, rágcsálnivalóra és üdítőitalokra szánnak kevesebbet, mind több családban sütik maguk a kenyeret és a süteményt.
A moszaszaurusz dögevő volt, és saját társait is felfalta – ezt tanúsítják a tengeri őshüllőnek Afrika nyugati partvidékén előkerült maradványai. A gyomrában három másik moszaszaurusz csontjait is azonosították.
Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet idén júliusban összegzett elemzéséből.
A május eleji kánikula sokunkat feszengetett a tavalyi fürdőruhájában. A május végi ősz adott egy esélyt, hogy átfazonírozzuk magunkat a szezonra. De hogyan?
A világon minden negyedik gyermek annyira alultáplált, hogy ezzel tanulmányi eredményét kockáztatja, a hiányos étrend súlyosan károsíthatja a kicsik olvasási és íráskészségét - derül ki a Save the Children brit jótékonysági szervezet tanulmányából.
Kicsit meglepő, de mégis sajátos alkotással nevezett egy amerikai portrépályázatra az ázsiai szigetországból New Yorkba áttelepült alkotó: saját életnagyságú mását készítette el rizsszemekből.
A fiatalok túlnyomó többsége szerint a bőséges reggeli, a meleg ebéd, a sok gyümölcs hozzátartozik a mindennapi étkezéshez, de táplálkozási szokásaik korántsem ideálisak. A 15-25 évesek 82 százaléka szerint kiadósnak, tartalmasnak kell lennie a reggelinek, de csupán 23 százalékuk kezdi mindig ezzel a napot – derült ki az Ipsos kutatásából, amelyet 500, 15-25 év közötti fiatal személyes megkérdezésével végeztek.
A hazai egyetemisták több zsírt, konyhasót és kevesebb rostot fogyasztanak, illetve rendszertelenül esznek – közölte a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke, ahol egyetemistákat kérdeztek meg az étkezési szokásaikról.
A betegségek 80 százaléka esetén mutatható ki közvetlen vagy közvetett kapcsolat a helytelen táplálkozással - közölte az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szombaton az MTI-vel.
Sok statisztika és tanulmány bizonyította, hogy a kövérek korábban és gyakrabban halnak meg szív-és érbetegségben, mint a karcsúak, ám egy új vizsgálat adatai azt jelezik, hogy nem a súlytöbblet az igazi veszély, hanem az, ha valaki hasra hízik.
Az egyre súlyosbodó élelmiszerellátási problémák miatt az emberiségnek radikális változtatásokkal kell számolnia, például azzal, hogy át kell térni egyszer a majdnem teljes vegetarianizmusra – állítják szakemberek.