Tökéletes joghurtos ételek forró napokra - recept
Ahogy kúszik feljebb a hőmérő higanyszála, úgy megy el a kedvünk a főzéstől. Ha mégis bevetjük magunkat a konyhába, akkor valami hűsítő étel kell.
Ahogy kúszik feljebb a hőmérő higanyszála, úgy megy el a kedvünk a főzéstől. Ha mégis bevetjük magunkat a konyhába, akkor valami hűsítő étel kell.
Mit csináljunk, ha leves mániásak vagyunk, de a hőmérő higanyszála kúszik felfelé? Klasszis tartalmas kanalaznivaló már nemigen jöhet szóba, az igazi nyári hűsítő-frissítő pedig még nem. Változatosságban nem lehet hiány, hiszen friss alapanyagokban éppen ilyenkor tobzódhatunk igazán.
Ha gyorsan szeretnénk valami finomat, és ráadásul még egészségeset is összedobni, akkor legjobb, ha egy wokban elkészíthető fogást választunk. Ilyenkor tavasszal dúskálhatunk a zöldségekben, amelyek a wokban garantáltan zamatosak, ropogósak lesznek. Lássuk, mit tud ez az ázsiai csodaedény.
Ha nem is akartunk sütni, ha el akartunk menekülni a hétvégére, mégis maradtunk, s lenne számos ok, amiért pánikolunk, mert beugranának hozzánk legalább egy kávéra barátok, rokonok, akkor itt a megoldás húsvéti “last minute” jeligére. Kuglóf gyors kevert tésztából, amely édes-nedves zamatát a sűrű tojáslikőrtől kapja.
Ha nem akarunk kalácsot fonogatni, mi több, inkább valami majdnem olyat, mégis mást szeretnénk, akkor süssünk húsvétra brióst. Nem akármilyet. Nem olyan, mint a bolti, pláne nem úgy néz ki. Mert francia, és nekik szigorú briós-szabályrendszerük van. Viszont a magyar húsvéti sonka békében és örömmel megfér a francúz specialitással.
Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.
Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertésszűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén.
A sárgarépa a konyhai színművek szereposztásakor valahol hátul állt a sorban. Odahaza legtöbbször csak leveszöldségként szerepelt, a sárgarépa-főzelék pedig mindig is a menzák réme volt. Esetleg nyúlkajaként jöhetett szóba, átvitt értelemben vad fogyókúráknál, igaziból meg a húsvéti nyuszinak. Pedig ennél jóval többre érdemes. Van pár tippünk, hogyan juthat főszerephez.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.
Piros színével és a formájával mintha csak Valentin napra teremtődött volna az eper. A palacsintát pedig mindenki szereti. Hát még azt, aki ilyen epres-mascarponés desszerttel lepi meg kedvesét.
Van, ahol karnevál, nálunk leginkább farsang. Egy biztos, nem telhet el fánk nélkül. A vidám, télűző mulatozások egyben a nagy evések-ivások időszaka is.Ne is próbálkozzunk ilyenkor a fogyókúrával.
Mondhatnánk szebben is gasztro „vájtnyelvűeknek“: tapenade. De a lényeg úgyis az marad, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető, tunkolható és kenhető.
Egy kis fahéj, csipetnyi barnacukor, púpozott evőkanálnyi erjesztett advent-fíling, s máris itt a karácsonykor kedvelt apró édességek egyik remeke. A K.u.K, avagy Königliche und Kaiserliche, a Keksz és Karácsony élmény.
„Napi kevés dióbél, és az ember tovább él”- tartja a mondás. Kevés gyógyszer van, ami ilyen jó tud lenni, és ennyire jól érzi magát a konyhánkban.
Az égi-paradicsomi ajándéknak tekinthető alma a történelem kezdete óta töretlen népszerűségnek örvend, noha ma sem szerepel bulvárlapokban, nem keringenek róla hűtlenségi pletykák és nem fordít nagyobb figyelmet a pr-ra sem. Viszont mindig kéznél van.
Szembenézni a gombával szinte harmadik típusú találkozás. Olyasmi, ami J. Allan Hynek hivatásos amerikai pihent agyú és csillagász szerint kapcsolatfelvételt jelent egy idegen civilizációval.
Mitikus gyümölcs az alma, ez igazán köztudott. Az almával kezdődött minden. Alma már akkor is volt, amikor az úr lelke lebegett vala a vízek fölött, s az sem kizárt, hogy az apokalipszisban is lesz némi része.
A kókuszpálma diója már beírta magát a szuperétkek közé. Egyre többen fedezik fel a kókusz áldásos hatásait. Jól tesszük, ha a tej helyett is kókusztejet kortyolgatunk, de akár főzhetünk is vele.
A guacamole az egyik legjobb nyári, őszi meg téli és tavaszi mártogatós. Vagyis, négyévszakos és megunhatatlan, köszönhetően a jellegtelen avokádó lenyűgöző átváltozásának, ami kisebb csoda.