hvg.hu Kult

Bombera Krisztina: Egészségesebb országokban következménye van az oknyomozó munkának

"Kevésbé egészséges, kevésbé szerencsés országokban" pedig az újságírók "dokumentálnak a jövő számára" - mondja Bombera Krisztina a novemberben induló 16. Verzió - Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál beharangozó videójában. Ő és Mautner Zsófi gasztroblogger három remek filmet ajánlanak, amiket nem érdemes majd kihagynunk.

hvg.hu/MTI Kult

Hogyan lehet megbirkózni a múlt sötét árnyaival?

A Srbenka című horvát film kapta a legjobb emberi jogi film díját, a nemzetközi diákzsűri különdíját pedig a Semmi sem mutatja című ukrán film érdemelte ki a 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon.

hvg.hu Kult

Itt mindent elvesztünk, amitől nők vagyunk

Hagyományosan erős a Verzió Fesztivál az emberi jogokkal kapcsolatos filmfelhozatalban, nincs ez másként idén sem. Hogy működik egy fehérorosz női börtönszínház vagy egy sajátos nevelési igényű gyerekeket befogadó zseniális svájci iskola? Hogyan lehet feldolgozni az értelmetlen háború borzalmait?

hvg.hu Kult

Halálra ítéltél egy embert. Hogy érzed magad?

Ezen a héten a novemberben induló 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál programjából szemezgetünk, hogy a különböző szekciók legizgalmasabb filmjeit ajánlhassuk önöknek. Ezúttal a múlt kísért bennünket: a háború örökségével, felbecsülhetetlen értékű filmkincsekkel és egy halálos ítéletet hozó esküdt háborgó lelkiismeretével foglalkozó filmeket válogattunk ki.

hvg.hu Kult

Értelmetlennek találja a saját munkáját? Ezeket a filmeket nézze meg!

Ezen a héten a novemberben induló 15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál programjából szemezgetünk, hogy a különböző szekciók legizgalmasabb filmjeit ajánlhassuk önöknek. A munka világa elképesztő változásokon megy keresztül, ideje hát elgondolkodnunk rajta, hogy mit jelent számunkra, mi a szerepe, és hogy a túlhajszolt hétköznapokban mégis mennyire feszíthetjük túl a húrt.

Bodnár Zsolt Kult

Tízévesen férjhez adták volna, inkább illegális rapper lett

Az afgán Sonita Alizadeh még mindig csak 19 éves, de már kétszer ki akarták házasítani. Másodjára már a menekülést választotta. Iránban rappelni kezdett, pedig ott ez a férfiak privilégiuma. A róla szóló, jelenleg a Verzió fesztiválon vetített dokumentumfilm ráadásul a műfaji határokat is durván feszegeti.

hvg.hu Kult

8 égetően fontos dokumentumfilm, amit látni kell a Verzión

Budapesti dizájnerdrog-függők, idősekről gondoskodó szociorobotok, országhatárokon felhúzott falak és akaratuk ellenére kiházasított nők – ez csak négy téma, amivel a jövő héten induló Verzió Filmfesztivál foglalkozik. Összesen nyolc dokumentumfilmet ajánlunk most a fesztivál gazdag programkínálatából.

Bicsérdi Ádám Kult

A magyar valóság döngölte földbe a nézőket a Verzión

Normálisnak hitt rasszizmus, az intézményekkel szembeni bizalmatlanság, örökre megpecsételt sorsok és a kitörési lehetőség hiánya – a 2010-es évek Magyaroszága bőven szolgáltat témát a magyar dokumetumfilmeseknek. Arra azonban talán senki sem számított, hogy két magyar alkotás még egy erős nemzetközi kínálatban is bőven ki fog emelkedni a mezőnyből. A Verzió fesztivál két legmegrázóbb filmje, a Káin gyermekei és az Ítélet Magyarországon a két fődíj mellett egy fontosabb dologgal is gazdagodott: az emberek elkezdtek beszélni róluk, és arról, hol is élünk itt közösen.

hvg.hu Kult

Szívszorító történetek a Verzió Fesztiválon

November 10-ig látogatható még a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amelynek keretében öt helyszínen lehet megtekinteni a közelmúlt témába vágó hazai és külföldi dokumentumfilmjeit - többek közt az észak-koreai munkatáborból megszökött Szin Donghjok történetét.

Bárdos Deák Ágnes Kult

Egy majdnem sikeres diáklázadás verziója

34 napig tartották megszállva a zágrábi egyetemet azok a hallgatók, akik nem akarták, hogy a horvát felsőoktatás fizetős legyen. A diákok mellé álltak professzorok is, akik részvevői voltak a legendás, 1971-es diákmegmozdulásoknak, de azóta sokan közülük a politikai rendszer szereplői lettek. Meddig mehetnek el a diákok követeléseik megfogalmazásában, és milyen esélyük van a hatalommal szemben? Interjú A blokád rendezőjével.

techline.hu Tech

Letölthető a Steam mobil verziója

Eredetileg tavasszal tették volna elérhetővé a Steam mobiltelefonos verzióját, a zárt bétateszt azonban a vártnál...

techline.hu Tech

Steam mobiltelefonokra

Az első digitális játékforgalmazó, aki átportolta értékesítési és közösségi platformját mobiltelefonokra a Microsoft...

Vincze Szabolcs Sport

Olimpikon lesz a gyerek - Meddig rendelhető alá a gyerek a szülők vágyainak?

Egy kisfiú a nyomornegyedből egyik napról a másikra híresség lett Indiában, mert már 3 éves korától maratoni távokat futott le minden nap. A szülők erkölcsi felelősségéről és a túl korán kezdett karrierről készült Marathon Boy című dokumentumfilm megtekinthető a budapesti Verzió Filmfesztiválon.

1 2 3 4 5 6 7
14
Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Ne nagyon reménykedjen idén béremelésben

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára

Több mint 200 dizájnerdrog került itthon tiltólistára

Népszava: elkezdődött az átvezénylés a Korányiba

Népszava: elkezdődött az átvezénylés a Korányiba

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta társelnökévé az MSZP

Előre bejelentett apokalipszis: ami a felperzselt Moria után marad

Előre bejelentett apokalipszis: ami a felperzselt Moria után marad

Már egymilliót ígérnek a kalauzt megkéselő támadóért

Már egymilliót ígérnek a kalauzt megkéselő támadóért

Németh Róbert: A NER udvari sajtója az igazi hálózat

Németh Róbert: A NER udvari sajtója az igazi hálózat

Megnyílik a nyáron beázott Román Csarnok a 15 milliárdból felújított Szépművészetiben

Megnyílik a nyáron beázott Román Csarnok a 15 milliárdból felújított Szépművészetiben

A címlapról ajánljuk