szerző:
kadarm

Néhány éve Franciaországon kívül alig ismerték a macaron nevet, de a különleges és napjainkra már divatossá vált desszert egyre több rajongót szerez magának. Egyetlen kóstolás is elég, hogy a rabjai legyünk, de vajon mi a rendkívül nehezen elkészíthető sütemény titka?

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a macaron már Magyaroszágon is megkezdte hódítását, miután mindenhol a legdivatosabb desszertként emlegetik. A különleges édesség mandulalisztből, tojásfehérjéből és cukorból készül általában vajas töltelékkel, ami ezerféle ízesítésű lehet. Története - mint a tradicionális ételek esetében oly sokszor - eléggé zavaros, eredete vitatott, vagy a franciáknak vagy az olaszoknak köszönhetjük a megalkotását, mai formájában pedig a Ladurée cukrásza, Pierre Desfontaines készítette először az 1830-as években. Sikerének oka szerintünk kinézetének és exkluzivitásának köszönhető, ugyanis a színes kis korongok igazán mutatósak, elkészítésük pedig rendkívül munka- és időigényes, autentikus macaron csak a legjobb cukrászdákban kapható.

A folytatást a life-style.hu-n találja, kattintson!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.