Az édességekkel – ideértve a süteményeket, krémcsodákat és műbogyókat – az a legfőbb baj, hogy cukorból vannak. Azért szeretjük őket, mert finomak, mert néha “úgy megkívánjuk”, és annyira jólesik. Mint a legtöbb ilyen ráérzésnek, ennek a jelenségnek is adott a biológiai magyarázata: a vércukorszintünk csökkenését a szervezet rögtön jelzi, és kik vagyunk mi, hogy ennek a vágynak ellenálljunk? Pedig, nevezzük nevén: ez egy csapda, amibe gyanútlanul belesétálunk – mit sétálunk, belevetjük magunkat.
Kedvenc nyalánkságaink gyakorlatilag folyamatos támadást intéznek a szervezetünk ellen. A szénhidrátok testünk fontos tápanyagforrásai, hisz ezekből nyerjük az energiát, de nem mindegy, hogy atombomba-láncreakciót indítunk, avagy napelemes kollektorral fűtünk.
Ha szeretné tudni, szakértőnk szerint milyen és mennyi édességet fogyaszthatunk, kattintson!