Az árat nézzük a leginkább a boltokban, a fenntarthatóság most nem nagyon érdekel senkit
Ár, íz, egészségesség – ez a három legfontosabb szempont, de az eredet és a fenntarthatóság kevésbé lényeges a magyaroknak, ha élelmiszert vásárolnak
Ár, íz, egészségesség – ez a három legfontosabb szempont, de az eredet és a fenntarthatóság kevésbé lényeges a magyaroknak, ha élelmiszert vásárolnak
A gazdasági lap szerint ha nem is most szombaton, a jövő héten biztosan eldől a rögzített árak sorsa.
Saját fejezetet kap a legnépszerűbb hazai sajt a Magyar Élelmiszerkönyvben.
Októberben ismét lesznek a francia áruházi polcokon dijoni mustáros üvegek - ígérik a termelők.
Milliárdos veszteséget okoz az élelmiszerláncoknak a hatósági áras termékek kötelező forgalmazása, a cégek már az Alkotmánybírósággal semmisíttetnék meg az árstoprendeletet.
Ötödik hónapja csökken az élelmiszerek ára a világban az ENSZ szerint. Augusztusban 1,9 százalékkal volt alacsonyabb az átfogó árindex, mint egy hónappal előtte. A tavalyi áraknál azonban így is drágább szinte minden.
Ha ügyesek vagyunk, még ki tudjuk hozni a négyfős, négyfogásos vasárnapi ebédünket 7000 forintból, de ehhez már valóban szemfülesnek kell lennünk: hiába ugyanis az árstop, néha már a fixált árú termékkörökben is előbb vesszük észre a polcon a drágább változatot.
A terméknél szalmonellaveszély áll fenn.
A Szingapúri Műszaki Egyetem mérnökei egy speciális eljárást dolgoztak ki, hogy segítsenek leküzdeni a globális élelmezési problémát.
A Kínába, Törökországba és Olaszországba tartó hajók összesen csaknem 170 ezer tonnányi gabonával és napraforgóolajjal indultak útnak.
Egy spanyol cég évente háromezer tonnányit tenyésztene a puhatestűekből; szerintük a kereslettel nem lesz baj.
Idén először a rizs világpiaci ára is csökkent.
Egy brit képviselő javaslatára az alapvető élelmiszereket lopó embereket a jövőben az élelmiszerbankok felé irányítják ahelyett, hogy feljelentenék őket.
Ezt jósolja Tim Benton, egy befolyásos brit agytröszt, a Chatham House környezetvédelmi programjának igazgatója, aki szerint a gabonaválság, amely Putyin Ukrajna elleni agressziója miatt robbant ki, egy nagyobb globális trend része.
Heiszler Gabriella szerint a sörnél már tapasztalható valamennyi visszaesés, és egyre kevesebb biotermék fogy.
A globális élelmiszer-kereskedelemnek köszönhetően ma már szinte azt ehetünk, amit csak akarunk, és akkor, amikor csak akarjuk – a legkevésbé sem kímélve ezzel a környezetünket. A tudósok szerint az embereknek jóval kevesebbet kellene fogyasztania, de készek leszünk áldozatot hozni vagy maradunk rabjai az étkezési szokásainknak? A Deutsche Welle riportja.
Aki a jégkrémnél és az ízesítőkkel, színezékkel telenyomott fagylaltnál többre vágyik, egyre kevesebb helyen talál majd ilyet. Az alapanyagnak már itt is napi árfolyama van, az energia pedig csak annak nem drágult, akit még köt a szerződése. Ráadásul csalódnia kell annak is, aki úgy spórolna, hogy lemond a minőségről: a silányabb minőségű fagylaltot készítők is felzárkóznak árban a drágákhoz.
Egyre drágábban jutnak hozzá a boltok az árukhoz, ez pedig érezhető abban is, amit a vásárlókkal megfizettetnek.
Súlyos járvány- és élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülményeket tártak fel az ellenőrök.
Az orosz elnök az indiai kormányfővel beszélt telefonon – többek közt az élelmiszerpiacról.