#élelmiszer


Mi kerül a trappista sajtban 4000 forintba, ha magyar termék?
 

Mi kerül a trappista sajtban 4000 forintba, ha magyar termék?

Hiába készül valami magyar alapanyagokból Magyarországon, így is meredeken emelkedik az ára. Ez tehát még akkor is így van, ha az árut a szomszéd városból rendelik meg és forinttal fizetnek érte. De miért van ez így? Hogyan tudja a forint gyengülése áttételesen is drágítani a bevásárlásainkat? Bemutatjuk a folyamatot az itthon gyártott trappista sajt példáján.
















Vége az olcsó élelmiszerek korának?
 

Vége az olcsó élelmiszerek korának?

Ezt jósolja Tim Benton, egy befolyásos brit agytröszt, a Chatham House környezetvédelmi programjának igazgatója, aki szerint a gabonaválság, amely Putyin Ukrajna elleni agressziója miatt robbant ki, egy nagyobb globális trend része.

Lengyel Miklós Lengyel Miklós


Klímabarát étkezés: a növekvő árak és étkezési szokásaink írják felül a környezetvédelmi szempontokat
 

Klímabarát étkezés: a növekvő árak és étkezési szokásaink írják felül a környezetvédelmi szempontokat

A globális élelmiszer-kereskedelemnek köszönhetően ma már szinte azt ehetünk, amit csak akarunk, és akkor, amikor csak akarjuk – a legkevésbé sem kímélve ezzel a környezetünket. A tudósok szerint az embereknek jóval kevesebbet kellene fogyasztania, de készek leszünk áldozatot hozni vagy maradunk rabjai az étkezési szokásainknak? A Deutsche Welle riportja.

Deutsche Welle Deutsche Welle