#élelmiszerbiztonság



Húsvétkor se mérgezzük meg a családot! – Tippek húsvéti tojásfestéshez
 

Húsvétkor se mérgezzük meg a családot! – Tippek húsvéti tojásfestéshez

Hol szerezzük be a hímes tojásoknak való alapanyagot? Mivel érdemes tojást festeni? Mi alkalmas festéknek, ha természetes alapanyagokat szeretnénk használni? Meddig állnak el a főtt, festett tojások? Hol kezdődik az étel és a dekoráció? – Most adunk néhány élelmiszerbiztonsági tanácsot, hogy a húsvéti készülődés idén is egészséges és fertőzésmentes legyen.

hvg.hu hvg.hu

Hol jut be a baktérium? - Így kerül az ásványvíz a palackba!
 

Hol jut be a baktérium? - Így kerül az ásványvíz a palackba!

A víz évmilliók óta a föld mélyén lapul, nekünk csak annyi dolgunk, hogy felszivattyúzzuk, lehűtsük és megigyuk? A valóságban nagyon bonyolult és költséges folyamat ásványvizet “gyártani”. Tudta például, hogy a kristálytisza – vagy legalábbis annak tűnő – ásványvíz is meg tud romlani? Hol lehetnek gyenge pontok a gyártási folyamatban, kiket neveznek Gestapónak? A minapi baktériumbotrány nyomán utánajártunk, hogyan is készül az egyik legegyszerűbb élelmiszer-ipari terméknek tartott ásványvíz.

Molnár Csaba Molnár Csaba