Az ellenőrök hibáztak, amikor túl sokáig hagyták nyitva a hűtőkamrák ajtajait, ezért mérhettek magasabb hőmérsékletet a megengedettnél - többek közt ezzel védekezett Zsidai Zoltán Roy amikor a Magyar Nemzet a hvg.hu cikkében feltárt szabálytalanságokról kérdezte. a Jamie’s Italian csúcséttermet is ellátó konyha tulajdonosa azt is kifogásolta, hogy nyers húsnak nevezték a húst, amit a konyhában találtak. A Nébih határozatában ugyanis azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a Zsidai Group konyhájából nyers húst, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez „eltér a bejelentett tevékenységi körüktől”. Az étterem-tulajdonos elismerte, hogy valóban nincs engedélyük nyers hús szállítására, ám állítása szerint nem volt szó nyers húsról. Mint mondta, a szóban forgó húsok előkészített, fűszerezett, porciózott termékek voltak. Szavaiból az derült ki, inkább abban nem értenek egyet a Nébih munkatársaival, hogy mi számít nyers húsnak. Mint mondta, erről még a hivatalon belül sincs egységes álláspont.
Bukta a Zsidai-konyhán: jelöletlen termékek, többkilónyi lejárt tejszín - 1,2 milliós bírság
Egy sor szabálytalanságot találtak a hatóságok annak a konyhának az ellenőrzésénél, amely többek között a Jamie's Italiant is ellátja - derül ki a hvg.hu birtokába került jegyzőkönyvből. Az üzem a Zsidai család tulajdonában van, akik arra hivatkoztak, hogy a kiszabott bírság nem jogerős, és még fejlesztik a konyhát.
A lejárt tejszíneket azzal mentegette, hogy volt, amelyik csak két napja járt le, bár az igaz, hogy olyan is ami már szeptember 11-én. Zsidai azt is furcsállotta, hogy a NÉBIH minek tart ötórás ellenőrzést, mikor "a külföldi cégeket szokták ilyen hosszú időn keresztül „vegzálni”".