szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenőrök túl sokáig hagyták nyitva a hűtőkamrák ajtaját, a tejszínek nem is voltak olyan régen romlottak, a hús pedig be volt fűszerezve, ezért nem is nyers - többek között ezzel védekezett Zsidai Zoltán Roy, mikor a cikkünk kapcsán megkeresték a Jamie's Italian étterembe is kiszállító konyháján talált szabálytalanságok miatt.

Az ellenőrök hibáztak, amikor túl sokáig hagyták nyitva a hűtőkamrák ajtajait, ezért mérhettek magasabb hőmérsékletet a megengedettnél - többek közt ezzel védekezett Zsidai Zoltán Roy amikor a Magyar Nemzet a hvg.hu cikkében feltárt szabálytalanságokról kérdezte. a Jamie’s Italian csúcséttermet is ellátó konyha tulajdonosa azt is kifogásolta, hogy nyers húsnak nevezték a húst, amit a konyhában találtak. A Nébih határozatában ugyanis azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a Zsidai Group konyhájából nyers húst, alapanyagokat szállítsanak ki, mert ez „eltér a bejelentett tevékenységi körüktől”. Az étterem-tulajdonos elismerte, hogy valóban nincs engedélyük nyers hús szállítására, ám állítása szerint nem volt szó nyers húsról. Mint mondta, a szóban forgó húsok előkészített, fűszerezett, porciózott termékek voltak. Szavaiból az derült ki, inkább abban nem értenek egyet a Nébih munkatársaival, hogy mi számít nyers húsnak. Mint mondta, erről még a hivatalon belül sincs egységes álláspont.

Bukta a Zsidai-konyhán: jelöletlen termékek, többkilónyi lejárt tejszín - 1,2 milliós bírság

Egy sor szabálytalanságot találtak a hatóságok annak a konyhának az ellenőrzésénél, amely többek között a Jamie's Italiant is ellátja - derül ki a hvg.hu birtokába került jegyzőkönyvből. Az üzem a Zsidai család tulajdonában van, akik arra hivatkoztak, hogy a kiszabott bírság nem jogerős, és még fejlesztik a konyhát.

A lejárt tejszíneket azzal mentegette, hogy volt, amelyik csak két napja járt le, bár az igaz, hogy olyan is ami már szeptember 11-én. Zsidai azt is furcsállotta, hogy a NÉBIH minek tart ötórás ellenőrzést, mikor "a külföldi cégeket szokták ilyen hosszú időn keresztül „vegzálni”".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!