#élelmiszeripar

Egyen csokiba mártott szöcskét! Vagy skorpiós nyalókát
 

Egyen csokiba mártott szöcskét! Vagy skorpiós nyalókát

Egy magyar cég arra vállalkozott, hogy az ízeltlábúakat becsempéssze az emberek konyhájába - egyenesen a tányérjukba. Nálunk még brahiból vásárolnak ilyen nyalánkságot, de külföldön igazi ínyencségnek számít a mogyoróolajon pirított szöcske vagy az óriáshangya püspökfalatja. Rovarfarmok nyílnak Amerikában, amelyek erre szakosodott éttermeket látnak el bőséges alapanyaggal. Adunk egy receptet is, milyen finomság készíthető csótányból.

Varga Szabolcs Varga Szabolcs


Ezermilliárd forintot kérne az élelmiszeripar, de csak 300-at kaphat
 

Ezermilliárd forintot kérne az élelmiszeripar, de csak 300-at kaphat

Nem kaphatnak uniós támogatási forrásokat 2015–2020 között azok a meghatározó élelmiszer-ipari cégek, amelyek nem minősülnek kis- és középvállalkozásnak. A kormány 300 milliárd forintot irányozna elő az élelmiszeripar fejlesztésére, miközben 1000 milliárd forintnyi igény jelentkezik a piaci szereplők részéről. Felmerült, hogy a kormány nemzeti forrásokból plusztámogatásokat különít el a nagyvállalatok számára, ám erről egyelőre semmilyen konkrétum nem ismert.

hvg.hu hvg.hu


Ez lehet a magyarok jutalma Putyin fogadásáért
 

Ez lehet a magyarok jutalma Putyin fogadásáért

Oroszország keresi a módját, hogy enyhítse a tavaly bevezetett élelmiszerbehozatali embargót Magyarországgal szemben olyan megoldások segítségével, amelyek nem sértik a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) normáit - jelentette a Sputnik orosz portál.

hvg.hu hvg.hu





“Ne hidd, hogy kicsit is látom a jövőt”
 

“Ne hidd, hogy kicsit is látom a jövőt”

A romkocsmák után újabb népélelmezési forradalom van kibontakozóban Budapesten. A Szimplakert kiugrott alapítója, Bertényi Gábor egy élelmiszergyártó kisüzemmel tért vissza a vendéglátásba. A lényeg persze nem nagyon változott: a Házikó is üzleti alapokon működik, a konyhában egy táplálkozásantropológus, egy Írországból hazatért pék-zenész, egy New Yorkban edződött formatervező és pár társadalomtudós süt, főz, hűt és szállít egy fenntartható vidékfejlesztési koncepció alapján.

Molnár Csaba Molnár Csaba




Nagyot szakít Londonban a Fornetti
 

Nagyot szakít Londonban a Fornetti

Megsorozza Londont a Fornetti, sorra nyílnak a Fornetti-üzletek az angol fővárosban a tesztjelleggel beindított boltok sikere nyomán. Stabil keresletet támaszt a fagyasztva sült pékárunak az Angliába emigrált mintegy félmillió magyar.

hvg.hu hvg.hu

Sörízű kávéval kábít a Starbucks
 

Sörízű kávéval kábít a Starbucks

Az USA-ban is terjed a kézműves sör őrülete, lassan a nagyobb hálózatok is felülnek erre a hullámra, a Starbucks például sörízű kávét dob piacra, kérdés persze, hogy milyen sikerrel.

hvg.hu hvg.hu



Így lesz Magyarország csokinagyhatalom
 

Így lesz Magyarország csokinagyhatalom

Három év alatt mintegy 50 millió dollárt, azaz több mint 11 milliárd forintot fektetett a Mondelēz International európai szervezete a csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári csokoládéüzemének fejlesztésébe. Három új gyártósort telepítettek a gyárban, melyek döntően exportra, de immár a hazai piacra is termelik a kizárólag Székesfehérváron előállított Milka és Cadbury csokoládé-keksz szendvicstermékeket.

hvg.hu hvg.hu