Mel Gibson nem sajnálta a borravalót a pesti étteremben
Az Oscar-díjas színész sorra járja be Budapest éttermeit.
Az Oscar-díjas színész sorra járja be Budapest éttermeit.
Az ország vezetői a COP 26 után meglátogatták a híres török szakács éttermét, ahol a lakomák milliókba kerülnek. A szegénységgel küzdő szocialista országban azóta protest nőtt ki az extravagáns séf utánzásával, amit a hatóságok megelégeltek.
Az önműködő eszközöktől sokan ódzkodnak, de egy floridai étteremben valami mást tapasztaltak: több lett jatt, miután egy robot is pincérnek állt.
Béremelésre lenne szükség az ágazatban, azonban a vendéglátósok nincsenek olyan helyzetben, hogy többet fizessenek az alkalmazottaknak.
Olyan ez, mintha a szakácsok és konyhai alkalmazottak válla fölött az év minden napjának minden percében egy szakértői csapat figyelné, hogyan állítják össze a fogásokat – lelkesedik az Agot AI amerikai startup honlapja.
A három Michelin-csillagos Noma – René Redzepi vendéglője – már négy alkalommal lett a legjobb.
A New York-i városi tanács arra kötelezte az ételszállító cégeket, hogy kössék ki az éttermeknek, a futárok használhassák a mosdót a rendelés felvételekor.
Talán kevesen tudják, hogy a természeti kincseken vagy az aktív kikapcsolódáson túl Szlovénia igazi kulináris paradicsom: a fenntartható konyha különösen fontos a környéken, sőt, a csúcsgasztronómia is óriásit fejlődött az elmúlt években. Érdemes a Michelin-csillagos helyeket felkeresni, hogy igazán különleges kalandokkal zárjuk a nyaralást.
A két új csillagos étterem mellett hat új helyet is ajánl a Michelin. Tavaly nagy csalódást okozott, hogy – talán a koronavírus-járvány miatt – a világ legfontosabb étteremajánlója nem értékelte újra a magyar éttermeket.
Öt társával együtt óránként mintegy 60 fogást állít össze az a robot, ami egy horvát étterem egyik legfontosabb dolgozója. A szerkezet tudása bővíthető.
Két százalékkal nőtt az elfogyasztott ételek és italok mennyisége, és 20 milliárd forinttal költöttünk többet, mint 2019 hasonló időszakában. A költéseknek az ötöde már Szép Kártyáról megy.
Hazánkat két fiatal tehetség képviseli majd a szeptemberi párizsi megmérettetésen.
Visszatért a 27 százalékos áfa.
Szeret szembe menni a trendekkel a kaliforniai Huntington Beach egyik étterme, a Basilico’s Pasta e Vino: amikor az USA tagállamában a koronavírus-járvány miatt megtiltották az éttermek zárt tereinek a használatát, a vendéglő továbbra is fogadta a vendégeket, most pedig csak azok léphetnek be, akik igazolni tudják, nincsenek beoltva.
Nem lesz nehéz kitalálni, ki lett a közbeszerzés nyertese.
Bár máskor februárban hirdetik ki, melyek voltak az év legjobb éttermei Budapesten és az országban, idén nyárra csúszott a díjátadó.
Már csak a hónap végéig lehet alkalmazni az 5 százalékos áfát.
Munkaerőhiány, folyamatos drágulás és kiszámíthatatlan jövőkép – ezek az átlagos hétköznapok egy étterem életében a koronavírus után. Ahogy arról februárban már írtunk, a koronavírus járvány mellett az alapanyagárak növekedése és a munkaerőhiány is komoly problémát okozott a vendéglőknek. Most ismét megkérdeztük a tulajdonosokat, a nyitás után milyen állapotok uralkodnak a szakmában.
A szemét egy dolog, de a legtöbb főzéshez használt eszközüket el se mosták.