Még mindig Koppenhágába kell menni a világ legjobb étterméért
A három Michelin-csillagos Noma – René Redzepi vendéglője – már négy alkalommal lett a legjobb.
A három Michelin-csillagos Noma – René Redzepi vendéglője – már négy alkalommal lett a legjobb.
A New York-i városi tanács arra kötelezte az ételszállító cégeket, hogy kössék ki az éttermeknek, a futárok használhassák a mosdót a rendelés felvételekor.
Talán kevesen tudják, hogy a természeti kincseken vagy az aktív kikapcsolódáson túl Szlovénia igazi kulináris paradicsom: a fenntartható konyha különösen fontos a környéken, sőt, a csúcsgasztronómia is óriásit fejlődött az elmúlt években. Érdemes a Michelin-csillagos helyeket felkeresni, hogy igazán különleges kalandokkal zárjuk a nyaralást.
Két százalékkal nőtt az elfogyasztott ételek és italok mennyisége, és 20 milliárd forinttal költöttünk többet, mint 2019 hasonló időszakában. A költéseknek az ötöde már Szép Kártyáról megy.
Hazánkat két fiatal tehetség képviseli majd a szeptemberi párizsi megmérettetésen.
Visszatért a 27 százalékos áfa.
Szeret szembe menni a trendekkel a kaliforniai Huntington Beach egyik étterme, a Basilico’s Pasta e Vino: amikor az USA tagállamában a koronavírus-járvány miatt megtiltották az éttermek zárt tereinek a használatát, a vendéglő továbbra is fogadta a vendégeket, most pedig csak azok léphetnek be, akik igazolni tudják, nincsenek beoltva.
Nem lesz nehéz kitalálni, ki lett a közbeszerzés nyertese.
Már csak a hónap végéig lehet alkalmazni az 5 százalékos áfát.
Munkaerőhiány, folyamatos drágulás és kiszámíthatatlan jövőkép – ezek az átlagos hétköznapok egy étterem életében a koronavírus után. Ahogy arról februárban már írtunk, a koronavírus járvány mellett az alapanyagárak növekedése és a munkaerőhiány is komoly problémát okozott a vendéglőknek. Most ismét megkérdeztük a tulajdonosokat, a nyitás után milyen állapotok uralkodnak a szakmában.
A szemét egy dolog, de a legtöbb főzéshez használt eszközüket el se mosták.
A vendégek oltási igazolvánnyal, a korábbi koronavírusos betegségüket bizonyító orvosi papírral vagy negatív teszttel léphetnek be az egységekbe.
Rácz Jenőt a legtöbben a kereskedelmi tévék főzős és celebes műsoraiból, a bulvársajtóból és a közösségi médiából ismerik, de a főztjét eddig nem lehetett megkóstolni: séfként a legnagyobb sikereit külföldön érte el. Most viszont hosszú várakozás után megnyílt budapesti étterme. Megnéztük.
A járvány az ország összes vendéglátóhelyét nehéz helyzetbe hozta, és bár a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermek kapnak állami támogatást a dolgozóik után, náluk valamelyest nagyobb kihívást jelentett egyben tartani a csapatot, és folyamatosan megerősíteni a kollégáikban azt az érzést, hogy szükség van rájuk, és visszavárják őket. A budapesti Nem Adom Fel kávézó dolgozóival, és a szekszárdi, de már a fővárosban is működő Ízlelő étterem tulajdonosával beszélgettünk.
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint nagy belföldi forgalom várható a pünkösdi hétvégén.