Egy veszprémi étterem azt kérte, másfajta tálcát használjanak a védettek és a nem védettek
Akinek van védettségi igazolványa, barna tálcát vegyen magához, akinek nincs, fehéret – kérték.
Akinek van védettségi igazolványa, barna tálcát vegyen magához, akinek nincs, fehéret – kérték.
Aki kávézni akar, az jobb ha a benzinkúton is magánál tartja védettségi igazolványát. Enélkül marad a terasz, vagy mehetünk vissza az autóba kortyolgatni.
A testület szerint Annelies Verlinden belga belügyminiszternek nem volt felhatalmazása meghozni az intézkedést, és nem is szabhatott volna ki büntetéseket a zárást megszegőkkel szemben.
Nem mennek elegen oltásra, ezért a miniszterelnök még nem mondta meg, hogy a nyitás következő lépése 4,5 vagy 5 millió oltásnál következik-e be.
A szakács lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság négy év próbaidőre felfüggesztette a börtönbüntetését.
Megvan a 3,5 millió beoltott, ez már a miniszterelnök rádióinterjúja előtt kiderült. Szombaton nyithatnak a teraszok, a kijárási tilalom este 11-kor kezdődik. A következő lépés 4 millió oltottnál jön, a szolgáltatások egészen széles köre lesz elérhető a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.
A Michelin-csillagos osztrák séf, Wolfgang Puck 27 éve készíti a hollywoodi Oscar-gálák menüjét. Nyáron a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét.
A legtöbb helyen 1000-1100 forintért lehet kétfogásos ebédet rendelni, az éttermek így próbálják túlélni a lezárásokat.
A építőiparban a legelterjedtebb a feketefoglalkoztatás, de az éttermi dolgozók ötödét sem jelentették be.
Szerda este felkerült a kormányzati oldalakra az új nemzeti konzultáció, amelyből az olvasható ki, hogy a kijárási tilalom enyhítése nem csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkozna. Koncertre, fesztiválra, meccsre viszont vagy csak ők mehetnek, vagy senki, amíg nincs vége a járványnak - legalábbis a kormány ebből a kettőből enged választani.
Az étterembe járók igénye megnőtt az egészségesebb és környezetet kevésbé terhelő ételekre, ráadásul a koronavírus-járvány most lökést adott olyan szemléletváltásnak is, mint az alapanyagok helyi termelőktől beszerzése. Ezekről, vagyis a zöld vendéglátásról beszélgettünk Szabó Eszterrel, a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével, és Patai Zoltánnal, a NetPincér ügyvezetőjével.
Budapesti éttermekben, cukrászdákban és kávézókban jártunk, hogy megnézzük, hogyan próbálnak meg túlélni a koronavírus-járvány második hullámában. Van, ahol egy teremtett lélek sincs, a legtöbben a házhoz szállításból próbálnak megélni. Fotósorozat, 1. rész.
A bevásárlóközpont felbontotta a szerződést a céggel, és falat húzott az üzlete elé. A résztulajdonost elragadták az érzelmek.