szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Máig figyelemmel kísérik tanáruk életét Jáksó Lászlóék.

Nem feledi első saját osztálya a 86 éves Vitray Tamást. Többek közt Holló Márta, Batiz András, Jáksó László, Máté Kriszta is az 1997-ben diplomázó között voltak, és a társaság a mai napig figyelemmel kíséri volt tanáruk életét. Vitray Tamás a Színművészeti Egyetemen Horváth Ádám rendezővel közösen tanította meg nekik a szakmai alapjait. Vitray az ATV Spiriten mesél péntek este egykori osztályáról, akik féltő szeretettel gondoskodnak róla.

„Nem tudom, illik-e ilyet mondani, de gondnokság alá helyezett ez az első évfolyam – árulta el a tévés legenda a Blikk szerint. Ez egy összejövetelen konkrétan is elhangzott – mesélte Vitray. A lényeg az, hogy úgy döntöttek, vigyáznak a tanár úrra. Vettek például neki egy négy előadásra szóló operabérletet, azaz négy koncertre két-két jegyet, és a volt tanítványok kijelölték maguk között, hogy melyik előadásra melyik kíséri el őt.

Az Ötszemközt, a Csak ülök és mesélek, a Telefere vagy éppen a Töltsön velem egy estét! házigazdája 2010-ben, 32 évnyi tanítás után döntött úgy, hogy búcsút vesz a katedrától. Tavaly pedig a képernyőtől is végső búcsút vett, kereken hatvan évvel azután, hogy megjelent rajta.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elemző a magyar gazdaság teljesítményéről: "A valóság a legrosszabb elképzeléseket is felülmúlta"

Elemző a magyar gazdaság teljesítményéről: "A valóság a legrosszabb elképzeléseket is felülmúlta"

Tetőválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel

Tetőválóművész akart lenni, aztán inkább millimos lett a vicceivel

Andrew Lloyd Webber is részt vett az oxfordi vakcina tesztjében

Andrew Lloyd Webber is részt vett az oxfordi vakcina tesztjében