szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az incidensről felvétel is készült, amit aztán megmutattak neki.

A spanyol Gran Hermano című tévés műsor (ez az ottani Big Brother) egy szereplője megerőszakolta a játékostársát, a 26 esztendős Carlota Pradót – állítja a sértett a People magazin szerint.

Az incidens még 2017-ben történt, de nagyobb visszhangot csak most, a felvételek kiszivárgása után kapott. A People szerint a felvétel soha nem került adásba, habár az El Confidencial című spanyol megszerezte a jelenetet, amelyet Prado állítása szerint meg is mutattak neki a műsorkészítők.

A nő azt állítja: egy este erősen beittak, így cselekvőképtelen volt, amikor játékostársa, José María López megerőszakolta. A férfi először segíteni akart a nőnek, így bevitte a hálószobájába. Az ágyra fektette, amikor Prado szerint előbb kikezdett vele, majd az egyértelmű visszautasítás ellenére szexuálisan bántalmazta őt.

Prado azt is állítja, hogy a műsorkészítők másnap behívták a riportszobába, ahol arra kényszerítették, hogy a támadásról készült felvételt végignézze. Prado ezután elsírta magát. Az állítólagos támadót, a szintén 26 éves José María Lópezt később eltávolították a műsorból, de annak okát nem közölték.

Prado az El Confidencial újságnak felháborodva beszélt arról is, hogy a producerek felelőtlen módon kezelték a szituációt, miközben bizonyítékuk volt a bántalmazásról. Prado eddig nem vallott játékostársa ellen, így a nyomozók sem tudnak mit kezdeni az üggyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csatlós Hanna Kult

„Attól zengett a média, hogy az elkövető hányszor és hova nyúlt be, miközben nem ez a lényeg”

Egy zeneiskola idős karmestere zaklatja a 14 éves csellista lányt. Nagy Zoltán első nagyjátékfilmje, a Szép csendben az első olyan magyar film, amely megkapta a Me Too mozgalom láthatatlan hitelesítő pecsétjét, hiszen a produkció már a poszt-Weinstein- és a poszt-Marton László-érában született. Mivel témája megint nagyon aktuális, a filmre nagy figyelem irányul, de a kritikai fogadtatás elég vegyes. Például azért, mert bármennyire is indokolná a téma, és számítana rá a néző: az alkotásban nem látunk illetlen helyekre eltévelyedett ujjakat, nincs erőszakos bugyiráncigálás, nincsenek obszcén szavak. Hogy miért nem, arról Nagy Zoltán rendezővel beszélgettünk.