szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NER temploma most már teljes áhítatot sugároz.

Új, és igazán ütős alkotással jelentkezett drMáriás, akinek egyszerre sikerült megragadnia a szakrálist és a profánt. Íme, a Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában című kép. Biztosak vagyunk benne, hogy a Karmelita kolostorban lenne a helye.

DrMáriás ezúttal tökéletesen ráérzett, hogy melyik nagy művészeti korszakhoz kell visszanyúlni, ha Schmidt Máriát és fiát ábrázolni akarja. A kép a középkori, gótikus üvegablakokat idézi, ez a korszak pedig híres arról, hogy az alkotók a Szűz Mária karjában ülő kis Jézusnak egy felnőtt férfi arcát kölcsönözték, amitől a kisded arca torz lett és ijesztő.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!