szerző:
-gy-
Tetszett a cikk?

Nem is olyan távoli, meglehetősen viharos évtizedek után az elmúlt években nemcsak visszaszerezte méltóságát az egri bor, hanem új dimenziók is nyíltak a borvidéken, többek között az Egri Borműhely megalakulásával.

Az Egri Borműhelyt olyan helyi borászok közös gondolkodása, együttműködése hozta létre, akiknek meggyőződése volt, hogy egymással összefogva messzebbre-magasabbra jutnak, és eredményesebbek lehetnek a borvidék ismertségének növelésében. 2016-ban ültek le először erről beszélgetni. Kijelölték az irányt: a borkínálat szélesítése, fejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása.

A gyakorlatban mindez az Egri Bikavér megerősítését (amely 2017-ben az első magyar vörösborként  hivatalosan is hungarikum lett), az Egri Csillag piaci (közösségi márka) megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes Egri palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy igyekeznek mind vonzóbbá tenni az itteni borokat a fiatal fogyasztók körében.

A végül 2018-ban megalapított egyesület kommunikációs projektje Egri Bor Most néven eddig a közösségimédia-csatornákon, a Facebookon és az Instagramon keresztül volt elérhető.

©

Az idei járványos tavasz azonban új kihívásokat hozott, megnövelve a digitális tér jelentőségét még olyan terméknél is, mint a bor, amely alapvetően offline élvezhető. Az Egri Borműhely borászai ezért új honlappal rukkoltak ki, amelyet természetesen nemcsak ezekben a hónapokban, hanem hosszú távon is igen fontosnak tartanak.

„Az új eszköz célja az, hogy a jelenleg megszokott honlapsablonoktól eltérően mutassuk be az Egri borvidéket az online térben. Ennek megvalósításában az edukáció mellett kiemelt szerepet szánunk a szórakoztatásnak. Ez sok érdekes, aktuális és vizuálisan vonzó témával valósítható meg. Az egribormost.hu honlap segítségével a borfogyasztók széles körét szeretnénk elérni, hogy megmutassuk nekik, mennyi energia, frissesség és lendület van az Egri borvidékben és az itteni borászokban” – fogalmazta meg Gál Tibor borász az egyesület képviseletében.

„A borkedvelők számára kialakított kommunikációs felületeinken azért használjuk a kezdetektől az Egri Bor Most nevet, mert pont ezt szeretnénk megmutatni: milyenek ma az egri borok, milyenek a mindennapok a borvidéken” –  mondta ifj. Lőrincz György borász.

A cél elérése érdekében egy nem statikus honlap készült. A közösségi média és az online magazinok világától inspirálva olyan felületet alakítottak ki, amely folyton változik, és megjeleníti azokat a tartalmakat, amelyek érdekesek lehetnek a borvidék aktuális történései szerint. Aki felmegy az oldalra, tájékozódhat borkóstolókról, boros eseményekről, cikkeket, interjúkat olvashat, megnézheti, hogy milyen a szőlő a dűlőkben, vagy éppen melyik borász, hol házasít Egri Bikavért.

©

Az Egri Borműhely tagjai: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet és az Eszterházy Károly Egyetem/Élelmiszertudományi és Borászati Tudásközpont. Az egyesület tagjai egyébként kilépve a digitális térből összefogtak az Eger Lions Clubbal, hogy a maguk módján, lehetőségeivel segítsék a járványhelyzetben az egri egészségügyi dolgozókat. 1552 palack bor árából finanszírozzák az 1552 elnevezésű programot, amelynek keretében hozzájárulnak a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkeztetéséhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban, talán kettő is

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Wifi otthonra: 65 készüléket is képes kezelni a Linksys új routere

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába