szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az volt a bűne, hogy hat után vett vizet.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Közvetett módon lett áldozata a koronavírus-járványnak egy 28 éves Fülöp-szigeteki férfi, akit a kijárási tilalom megszegése miatt büntettek meg a hatóságok. Darren Manaog Peñaredondo családja azt állítja, hogy a férfit 300 guggolásra kényszerítették, amiért a kijárási tilalom életbe lépése, azaz délután hat után után vett vizet General Trias városában.

A férfi partnere szerint több szabályszegőt is guggolással büntettek, ráadásul azt követelték tőlük, hogy szinkronban csinálják, ha ez nem sikerült, meg kellett ismételniük. Peñaredondo a guggolások közben többször is elesett.

A férfi másnap reggel nyolcra ért haza, és segítség nélkül mozogni sem tudott, annyira fáradt volt. Később rohamai voltak, és megállt a szíve. Megpróbálták újraéleszteni, de életét vesztette.

A településen komoly karanténszabályok vannak érvényben, a kijárási tilalom délután hattól reggel ötig érvényes. A város rendőrfőnöke szerint azonban a járványkorlátozások megszegése miatt nem róhatnak ki büntetésként guggolásokat. Az ügyet kivizsgálják.

A Fülöp-szigeteken csaknem 800 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, és több mint 13 ezren meghaltak a betegségben.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Egy brazil család tragédiáján keresztül mutatták be, hogy sok kisgyerek hal meg koronavírus miatt

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei

A járványt nehéz megkerülni, de lehetséges – itt vannak a Magyar Sajtófotó Pályázat győztesei