szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kapitány nyomdokaiba lépve bárki megcsinálhatja a saját százas kihívását, ezzel pedig segíthet a jótékonysági szervezeteknek.

Április 30-án lenne 101 éves Sir Tom Moore, ennek apropóján a családja kihívást hirdetett, hogy életben tartsák a veterán örökségét – írja a Guardian.

A nagyközönség számára Moore századosként ismertté vált idős férfit II. Erzsébet királynő a múlt nyáron lovaggá ütötte, amiért egy különleges akcióval 39 millió fontot gyűjtött a brit nemzeti egészségügyi szolgálatnak (NHS) a járvány elleni küzdelemre azzal, hogy százszor körbesétálta háza jókora kertjét. Tom Moore idén februárban halt meg koronavírus-fertőzés következtében.

Sir Captain Tomtól kaptunk valami nagyon fontosat: reményt

Saját magánháborút folytatott a járvány ellen, és hatalmas győzelmeket aratott a 100 éves Sir Tom Moore kapitány. És ezekből a győzelmekből semmit sem vesz el, hogy néhány nappal ezelőtt a koronavírus őt is elragadta. Mi volt ebben a sztoikus, sokat megélt veteránban, ami milliók érzelmeire hatott, és ami milliókat vett rá arra, hogy adakozzanak a nevében?

A családja most arra kéri az embereket, hogy lépjenek Moore százados nyomdokaiba, találják ki és csinálják meg a saját százas kihívásukat a néhai veterán 101. születésnapjának hétvégéjén, a kihívások segítségével pedig gyűjtsenek adományt akár a Captain Tom Alapítványnak, akár valamilyen más jótékonysági szervezetnek.

Hannah Ingram-Moore, a százados lánya szerint ez a kihívás biztosítja, hogy Moore öröksége, a remény üzenete maradandó legyen. Ingram-Moore arra biztatja a kihívásban részt vevőket, hogy válasszanak olyan tevékenységet, amit csak szeretnének: építsenek száz homokvárat, süssenek száz tortát, írjanak százszavas verset, vagy mondják el száz embernek Sir Tom védjegyévé vált mondását, hogy: a holnap egy jó nap lesz. A szervezők azt kérték a résztvevőktől, hogy a kihívásról készített fotókat vagy videókat a #CaptainTom100 hashtaggel lássák el.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő

Borsos pénzbüntetést kapott a járványügyi szabályokat felrúgó norvég kormányfő

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Mától elérhető az online felület az általános iskolai beiratkozáshoz

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk