szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Audiencián fogadta a királyi ház kamarását a Windsor-kastélyban.

A férje halála óta az első királyi kötelezettségének tett eleget a brit uralkodó, amikor hivatalosan is elfogadta Peel gróf lemondását a királyi ház kamarási posztjáról. A kamarás felelős a királyi események lebonyolításáért. Peel gróf több mint 14 éven át végezte ezt a feladatot, és ő szervezte meg a múlt héten pénteken 99 éves korában elhunyt Fülöp herceg temetését is.

A királynő a Windsor-kastélyban fogadta audiencián a kamarást, akinek a helyét Andrew Parker, az MI5 volt főnöke veszi át.

András herceg közben azt mondta, hogy a királynő „hihetetlenül sztoikus”, de Erzsébet a családnak arról beszélt, hogy a férje halála hatalmas űrt hagyott az életében.

Fülöp hercegtől szombaton vesznek végső búcsút. A temetésen a járványügyi szabályok miatt mindössze harmincan vehetnek részt.

A kéthetes gyász alatt a királyi család tagjai továbbra is eleget tesznek majd „a körülményeknek megfelelő” feladatoknak.

Meghalt Fülöp - a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Alig néhány hónappal a századik születésnapja előtt meghalt Fülöp herceg, Erzsébet királynő férje és támasza. Egy hosszú, kalandokban és szolgálatban gazdag élet ért véget, és a brit monarchia elveszítette az egyik legfontosabb tartóoszlopát.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!