szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alig több mint két hét múlva indul az érettségi, a tanulási hajrában online videókurzussal készülhetnek a matekra a végzősök.

A matematika valamennyi érettségiző számára kötelező tárgy, és a felmérések szerint a diákok a matekérettségitől tartanak a legjobban. Idén a felkészülést a járványhelyzet is nehezíti, hiszen a távoktatás szűkíti a személyes konzultációk és magyarázatok, illetve az egyénre szabott felkészítés lehetőségét.

Erre a tízezreket érintő problémára kínál digitális megoldást a Korrepeta.hu: az edukációs oldal az országos hírű felkészítőtanár, Gerőcs László, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnáziumának matematikatanára vezetésével a digitális oktatás legkorszerűbb eszköztárát használva kalauzol el a sikeres vizsgáig. Ráadásul a segítség most, az érettségiig hátralévő időben a Telekom együttműködése révén ingyenesen elérhető.

A videókurzus epizódjai közérthetően, gyorsan és hatékonyan segítik a vizsgára történő felkészülést közép- és emelt szinten egyaránt. A középszintű vizsga kurzusa 20+1 epizódból áll, és akár 3 nap alatt is teljesíthető. Az emelt szintű videókurzus 16+1 epizódot tartalmaz. Az egyes részeken mindenki a saját időbeosztásának és tempójának megfelelően haladhat végig. A szakmailag lektorált tanterv alapján összeállított, definíciókat, kidolgozott példákat, házi feladatokat és megoldásokat tartalmazó videósorozatok a megértetés bevált módszertanával jutnak el az érettségin elvárt tudásszintig.

A digitális tanítást/tanulást és az érettségire történő készülést forradalmasító sorozat a fejlesztők célja szerint nem csak a járványhelyzetnek az érettségi-előkészületekre gyakorolt negatív hatásait, hanem bizonyos mértékig az otthoni hátrányokat, illetve az iskolai oktatási színvonal különbségeit is képes kompenzálni, illetve kiegyenlíteni. Természetesen nem teszi feleslegessé az iskolai felkészülésben történő részvételt, de hatékony kiegészítője a következő hetekben is nehezített körülmények között zajló szervezett tanításnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!