szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Imád tanulni. Most a mesterfokozat megszerzését fontolgatja.

Olyan pillanat jött el a 78 éves Vivian Cunningham életében múlt szombaton, amelyre jó eséllyel mindig emlékezni fog: átvehette a diplomáját az alabamai Samford University-n - írja a Today.

Cunninghamnek két gyereke van, három unokája és három dédunokája. Korábban a villamosszolgáltatást nyújtó Power Company alkalmazottja volt, 29 évet töltött ott. Miután 1992-ben nyugdíjba ment, a cég oktatási programjának keretein belül jogi asszisztensi végzettséget szerzett, de mindenképpen szeretett volna egy diplomát is, ezért beiratkozott az alabamai egyetemre és hat év alatt el is végezte.

"Azt mondom, kövesd az álmaidat, ne hallgass azokra, akik azt mondják, nem tudod megvalósítani őket, inkább tarts ki és hagyd, hogy isten vezessen az utadon" - mondta a nő a Today-nek.

A múlt szombaton tartott diplomaosztó ünnepségen Cunningham egész családja részt vett. A dédnagymama azt reméli, inspirációként szolgálhat mások számára. "A barátaim felhívtak és azt mondták, motiváltam őket. Ezt mondták a fiatalabb családtagok is: hogy ha én meg tudom csinálni, ők is meg tudják majd csinálni" - tette hozzá.

Cunningham évekig járt esti órákra, a csoporttársai feleannyi idősek voltak, mint ő, vagy még annál is fiatalabbak, de nagyon élvezte, hogy az órákon lehet. Az elmúlt időszak viszont megnehezítette a tanulmányait, nem sokat tudott a technológiáról, ezért a lánya megtanította néhány dologra, hogy a járvány alatt távoktatásban is folytathassa az egyetemet.

A nő elmondta, néha abba akarta hagyni, de a támogatói, a családja és az iskola néhány dolgozója mindig mellette álltak, újra és újra meggyőzték, hogy folytassa az iskolát. Cunningham jelenleg azt fontolgatja, hogy mesterképzésre megy.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!