Terítéken a könnyű fehérek
 

Terítéken a könnyű fehérek

Országszerte ismét Borszerda. Az augusztus 25-i akcióban részt vevő vendéglátóhelyek féláron kínálják boraikat ebéd- és vacsoravendégeiknek. Számos étterem rukkol ki kedvezményes ételsorral erre a napra. A menüket elsősorban a könnyű fehér- és rozéborok köré komponálták.

hvg.hu hvg.hu







A csukafejestől a csülökfesztiválig
 

A csukafejestől a csülökfesztiválig

Takaros-tetszetős naptárba rendezhetők az országos gasztronómiai programok. De azért nehezen követhető ki, hol, mit főz és süt, hiszen ahány falu, annyi esemény. Még nehezebb eldönteni, mi alapszik hagyományon, vagy éppen vadhajtáson, esetleg ígéretes, új kezdeményezésen. Néhány augusztusi gasztronómiai esemény kínálta a témát rovatunknak.

Tóth Sándor Tóth Sándor

Iszunk vagy kóstolunk?
 

Iszunk vagy kóstolunk?

Tolong a nép a Balaton környéki borfalukban, nyakunkon a várbeli monstre borünnep, lassan már a szüret felé kacsingatunk. Bort iszunk, bort kóstolunk. De mi a különbség?

Mistinguett Mistinguett











Hová menjünk vacsorázni? Borssó, a franciás magyar
 

Hová menjünk vacsorázni? Borssó, a franciás magyar

Gőzerővel folyik a magyar konyha gasztronómiai újraértelmezése, ennek a folyamatnak lehetünk részesei, ha beülünk az átgondoltan otthonos, belvárosi Borssóba. Az étterem megjelenése a klasszikus, polgári Budapestet idézi, de nem a máshol megszokott, bolhapiac stílusban, annál jóval magasabb minőségben.

life-style.hu life-style.hu