szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Gőzerővel folyik a magyar konyha gasztronómiai újraértelmezése, ennek a folyamatnak lehetünk részesei, ha beülünk az átgondoltan otthonos, belvárosi Borssóba. Az étterem megjelenése a klasszikus, polgári Budapestet idézi, de nem a máshol megszokott, bolhapiac stílusban, annál jóval magasabb minőségben.

Bár a trendek nem kifejezetten a tradicionális magyaros konyhát részesítik előnyben, neveltetésünkből és kulturális hátterünkből adódóan mindannyian kötődünk bizonyos, tipikusan hazai fogásokhoz. Még ha nem is kívánjuk minden nap, mégis nosztalgiával gondolunk a nagymama húslevesére, töltött káposztájára vagy apukánk lecsójára.

A nosztalgiára épül a Kálvin tér mellett 2008-ban megnyílt Borssó koncepciója is, ám a hagyomány iránti tisztelet ez esetben a legkevésbé sem jelent konzervatívizmust.

A cikk folytatását ide kattintva érheti el.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!