Orbán Viktor volt miniszterelnök szerint a jelenlegi kormány politikája miatt Magyarország gazdasági válságba sodródhat. Lendvai Ildikó szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná.

"Határozatlanság, döntésképtelenség, a Széchenyi-terv megfojtása, a magyar vállalkozók helyett a külföldiek támogatása, ide jutott az ország egy év alatt. És most attól kell tartanunk, hogy egy mélyebb, a mainál is mélyebb gazdasági válságba sodródhatunk" - közölte a Fidesz elnöke egy 26 lakásos fecskeház átadását megelőző ünnepségen Sarkadon. Orbán szerint általában két korszak - egy határozott és egy sodródó - váltotta egymást Magyarország történelmében. A volt miniszterelnök szerint Magyarországnak mindig akkor volt jó korszaka, amikor az építők voltak többen, amikor "az építés gondolata erősebb volt a széjjelhordás gondolatánál".
"Nem hiteles, hogy az siratja a gazdaság fejlődését, aki hét százalékos gazdasági növekedést ígért - mondván, ezt csak akarni kell -, és végül alig hármat ért el. Nem hiteles, hogy az kevesli a magyar vállalkozók megkülönböztetett támogatását, aki még pártja utolsó percben vámkezeltetett szórólapjait is külföldön nyomatta, és akinek kormányzása idején a Széchenyi-tervre fordított összegek nagyobb részét a nemzetközi nagyvállalatoknak osztották ki” – reagált közleményben Lendvai Ildikó a volt kormányfő sarkadi beszédére. A szocialista frakcióvezető szerint a döntésképtelenséget "a Fidesz gazdaságpolitikája mutatja, amikor egyszerre követel dupla annyi kiadást és fele annyi hiányt". Lendvai szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Összesítették, ennyit költött a kormány a határon túl focira

Rendőrség: Az egyik tüntető használt könnygázt

Rendőrség: Az egyik tüntető használt könnygázt

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Demcsák Zsuzsa elhagyná az országot

Demcsák Zsuzsa elhagyná az országot

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Magyarországról is kivonul a dán óriásvállalat

Van-e lejjebb: mi jut eszébe a keresztény jobboldalnak, ha egy nő sípot vesz a szájába?

Van-e lejjebb: mi jut eszébe a keresztény jobboldalnak, ha egy nő sípot vesz a szájába?