Tetszett a cikk?

Orbán Viktor volt miniszterelnök szerint a jelenlegi kormány politikája miatt Magyarország gazdasági válságba sodródhat. Lendvai Ildikó szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná.

"Határozatlanság, döntésképtelenség, a Széchenyi-terv megfojtása, a magyar vállalkozók helyett a külföldiek támogatása, ide jutott az ország egy év alatt. És most attól kell tartanunk, hogy egy mélyebb, a mainál is mélyebb gazdasági válságba sodródhatunk" - közölte a Fidesz elnöke egy 26 lakásos fecskeház átadását megelőző ünnepségen Sarkadon. Orbán szerint általában két korszak - egy határozott és egy sodródó - váltotta egymást Magyarország történelmében. A volt miniszterelnök szerint Magyarországnak mindig akkor volt jó korszaka, amikor az építők voltak többen, amikor "az építés gondolata erősebb volt a széjjelhordás gondolatánál".
"Nem hiteles, hogy az siratja a gazdaság fejlődését, aki hét százalékos gazdasági növekedést ígért - mondván, ezt csak akarni kell -, és végül alig hármat ért el. Nem hiteles, hogy az kevesli a magyar vállalkozók megkülönböztetett támogatását, aki még pártja utolsó percben vámkezeltetett szórólapjait is külföldön nyomatta, és akinek kormányzása idején a Széchenyi-tervre fordított összegek nagyobb részét a nemzetközi nagyvállalatoknak osztották ki” – reagált közleményben Lendvai Ildikó a volt kormányfő sarkadi beszédére. A szocialista frakcióvezető szerint a döntésképtelenséget "a Fidesz gazdaságpolitikája mutatja, amikor egyszerre követel dupla annyi kiadást és fele annyi hiányt". Lendvai szerint az ország akkor sodródna válságba, ha a kormány a Fidesz valamennyi javaslatát szó nélkül elfogadná. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat tovább együtt Dézsi Csaba András és a felesége

A szolgálati jogviszony miatt nem dolgozhat tovább együtt Dézsi Csaba András és a felesége

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank