szerző:
HVG

Módos Márton, az Inforádió ügyvezetője befektetési céget indított 881 Média Invest Kft. néven – írja HVG e heti számának Cégvilág rovata.

Az Inforádió jelenleg Spéder Zoltán egyre fogyatkozó médiacsoportjába tartozik, idén júniusban apport címén a cemp-x Zrt.-re íratta a rádiócéget, amelyet még 2008-ban szerzett meg a Közép Európai Média és Kiadó Zrt. (angol neve utána közkeletű rövidítéssel: CEMP) nevű vállalata.

Spéder az index.hu-tól és a portfolio.hu-tól is megvált, az utóbbit a kiadó vezetői szerezték meg. Ezért nem lenne meglepő, ha a Inforádióra is hasonló sors várna. Erre utal a Módos Márton által alapított új cég neve, a 881 Invest Kft. is, hiszen az Inforádió a 88.1 MHz-en hallható. Az 5 millió forint jegyzett tőkéjű Inforádió Kft.  tavaly nyereséges volt, 393 millió forint árbevételből 8,6 millió forintos adózott eredményt hozott össze. Spéder régi cégéből, a CEMP-ből sorra veszi ki a cégeket, azok a cemp-x-be kerülnek, amelynek megalapításáról először a hvg.hu adott hírt tavaly októberben.

További friss céghíreket a HVG hetilap megújult, kétoldalasra bővült Cégvilág rovatában találnak.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!