szerző:
hvg.hu

A húszezres kisváros országos összevetésben is a legdrágább helyek közé tartozik. Az atomerőmű bővítése egyelőre kevéssé érezteti hatását, de a közeljövőben jelentős keresletbővülésre van kilátás, ami tovább növelheti az eladó és kiadó lakások árát.

Az árak még a megyeszékhelyéinél is magasabbak – mondta el a Magyar Időknek Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A hirdetési oldal tavaly év végi adatai szerint a város négyzetméterre számított, 300 ezer forint fölötti lakásárai számos megyei jogú városét meghaladják. A családi házak valamivel olcsóbbak, de két év alatt az átlagáruk csaknem másfélszeresére, 230 ezer forintra nőtt négyzetméterenként.

A megyeszékhely, Szekszárd panel- és téglalakásárai eközben 220 ezer forint körül állnak, az ottani családi házak négyzetméteréért viszont 180 ezer forintot kell csak fizetni.

Az elmúlt három-négy évben az ország többi részéhez hasonlóan Pakson is elkezdtek drágulni az ingatlanok. Akiknek van megtakarításuk az előző évekből, azok közül egyre többen számolnak azzal, hogy a közeljövőben jó pénzért ki lehet majd adni a lakásokat – mondta a lapnak Puskás Sándor, az Otthon Centrum szekszárdi és paksi irodavezetője.
Roham nincs, bár egy-egy nagyobb lakásberuházás ára az egekben van. Főként 6-8 lakásos kis társasházakat húznak fel, és az új lakások vevői közt szép számmal vannak olyanok, akik a családi otthonteremtési kedvezmény millióival vásárolnak.Most átlagosan 80 ezer forintért lehet albérletet találni Pakson, annyiért, mint Szekszárdon.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!