szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nincs helye megkülönböztetett hozzáférésnek az egységes belső piachoz - közölte Macron.

A francia elnök szerint Párizs "sem büntetni, sem jutalmazni nem akarja" Londont azért, mert Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból.

Theresa May brit miniszterelnök csütörtök délután fogadta Emmanuel Macron francia elnököt a legtekintélyesebb brit katonai akadémián, az angliai Sandhurstben. Az estébe nyúló megbeszélések utáni közös sajtóértekezleten Macron kitért a londoni pénzügyi szolgáltatási szektor hozzáférésére az egységes belső piachoz a Brexit után.

Kijelentette: az unió egységes belső piacának integritását meg kell őrizni, és

ha a City pénzügyi szektora a brit EU-tagság megszűnése után is jelen akar lenni ezen piacon, annak ára az, hogy London továbbra is hozzájárul az uniós költségvetéshez, és elismeri e szolgáltatási területen az uniós joghatóságot.

A választás Nagy-Britanniáé, de nincs helye megkülönböztetett hozzáférésnek az egységes belső piachoz - fogalmazott a francia elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megéri nemcsak okosan, hanem környezettudatosan is befektetni

Megéri nemcsak okosan, hanem környezettudatosan is befektetni

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform

Dráguláshoz, orvoshiányhoz és hosszú várólistához vezethet az egészségügyi reform