szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába nem jó a város anyagi helyzete, a Fidesz úgy áll hozzá, Márki-Zay közgazdász, majd megoldja az építményadó eltörlését.

Nem hagyja a Fidesz, hogy Márki-Zay Péter ne teljesítse egyik választási ígéretét: a közgazdász jelöltként az építményadó eltörlését ígérte, azonban miután belenézett a város költségvetésébe, úgy ítélte meg, erre most nincs lehetőség.

A volt alpolgármester, egyben fideszes polgármester-jelölt, Hegedűs Zoltán viszont még pénteken azt mondta, a város gazdasági helyzete stabil, ezért a közgyűlési többséget adó Fidesz úgy döntött, töröljék csak el az építményadót, ha már Márki-Zay megígérte. A helyi Fidesz azt javasolta, hogy a 101 négyzetméter alatti házak, lakások esetében a magánszemélyek mentesüljenek az ingatlanadó megfizetése alól. Ez a magáningatlanok 80 százalékát jelenti, összességében mintegy 150 millió forintot jelent évente.

A Magyar Nemzet szerint Hegedűs azt is mondta, Márki-Zay közgazdászként csak ki tud gazdálkodni 150 milliót a 23 milliárd forintból. A polgármester a beiktatása után arról beszélt, az építményadó differenciált csökkentésében egyeztek meg a Fidesszel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!