szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemzetközi szinten kap nagy riválist a Deutsche Telekom, de a magyar piacon is változásokat hozhat, hogy a Vodafone felvásárolja a UPC tulajdonosát.

Évek óta tárgyalt már egymással a Vodafone és a Liberty Global, mielőtt bejelentették a 18,4 milliárd eurós üzletüket. Ezért a hatalmas összegért a Vodafone-hoz kerülnek a Libert Global német és közép-európai leányvállalatai, közöttük a UPC Magyarország is. Ahhoz, hogy megvalósuljon a vásárlás, a versenyhatóságok jóváhagyását kell még megvárni, így várhatóan 2019 közepén zárulhat le az ügylet.

A Vodafone úgy kommentálta a hírt: a megállapodással felgyorsul a konvergens vezetékes, mobil és televíziós szolgáltatásokhoz való hozzáférés. Mint írták, a terv az, hogy a Liberty Global (nálunk a UPC) vezetékes szélessávú, telefonos és tévés szolgáltatásait értékesítsék a Vodafone meglévő előfizetőnek is.

A nemzetközi piacokon a Vodafone célja egyértelmű: európai szinten felvenni a versenyt a Deutsche Telekommal. A jövőben mindkét cégnek jelentős infrastruktúrája lesz a mobil- és a vezetések internet, a tévészolgáltatás és a vezetékes telefonok piacán is. Hasonló lehet a helyzet Magyarországon is, ahol a távközlési piacvezető egyértelműen a Telekom, de most megerősödhet a Vodafone is. A cégnek a felvásárlás után a magyar mobilszolgáltatásban 25, a vezetések szélessávban 24, a tévészolgáltatában pedig 19 százalékos lesz a piaci részesedése.

Ami pedig a UPC alkalmazottjait illeti: a Vodafone arról írt, hogy számít a UPC Magyarország vezetőire és dolgozóira is, hiszen a felvásárlás után is szükség lesz olyanokra, akik a kábel, vezetékes és televíziós szolgáltatásokhoz értenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Anyád mostantól az én tulajdonom, és nem tehetsz ellene semmit

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama