Hamvay Péter
Hamvay Péter
Tetszett a cikk?

A mulatók és éttermek között elhelyezkedő szórakozóhellyel bővítette portfólióját a Sziget egykori alapítója, de nemsokára a Kádár kifőzdét is újranyitja.

„Az inkább romkocsmák után érdeklődő turisták és az egyre szaporodó fine dining éttermek miatt el kellett gondolkodni, hogyan tágítsuk a gasztronómiai portfóliónkat” – mondta Gerendai Károly a HVG-nek cége új egységének bemutatóján. Ezért vette meg például a sóletjéről híres legendás erzsébetvárosi kifőzde, a Covid idején bezárt Kádár kifőzde ingatlanját és brandjét.

„Olyan lesz, mint régen, mérsékelt árakkal, békebeli ízekkel, kiszolgálással” – ígérte, hozzátéve: bár azt a mostani szabályok már nem teszik lehetővé, hogy cetliken tartsák nyilván a rendelést, de a borravalót lehet majd diszkréten a pincérkabát zsebébe gyűrni. Nem csak a cetlivel lett azonban probléma: a hely átadása azért csúszik, mert a konyhát bővíteni kellett az új előírások miatt, ehhez meg kellett venni a szomszéd lakást, ahol azonban statikai problémák léptek fel – magyarázta a tulajdonos. Így január-február táján tud megnyílni az 1957-től üzemelő legendás kifőzde, ahová olyan hírességek jártak, mint Kabos Gyula, Honthy Hanna vagy Gobbi Hilda.

A Klauzál téri vendéglőben korábban a HVG is forgatott:

A kockás abroszos vendéglő paradox módon egy, a Lánchídra és a budai várra néző, Széchenyi téri új szórakozóhely, az 1,25 milliárd forintos beruházással megvalósított, december 13-án nyíló VIBE Budapest bemutatóján kerül szóba. A Costes Csoport új kezdeményezése valahol a fine dining étterem és a trendi mulató között helyezkedik el. Gerendai szerint ez a műfaj Nyugat-Európában egyre népszerűbb, Budapesten azonban még nincs hasonló.  

Az éttermekben a megszokottnál hangosabb, afro-tribal house zene adja a hangulat alapját. Ahogy kiderült, nem hagyományos színpadi műsort kínálnak, hanem az asztalok között tűnnek fel a táncosok, artisták, zenészek és mindenféle attrakció. A vacsorázók úgy érzik majd magukat, hogy állandóan történik körülöttük valami izgalmas.

Különös, hogy az intim szórakozóhelyet nem egy zártabb lokálban hozták létre, hanem a bekukucskáló járókelők szeme láttára. A dizájn mintha egy erdőt imitálna, de nem annyira a valódi növényeken van a hangsúly – bár azok is vannak –, hanem a fákat utánzó világításon. A koktélok a barcelonai Sips bár társalapítóját, Marc Alvarezt dicsérik. A helyet kétszer is Európa legjobb bárjának választottak, 2023-ban pedig elnyerte A világ legjobb bárja címet.

A fogásokért Ruff Dávid felel, aki a Costes Csoport számos egységében bizonyította már tehetségét. A konyha élén Jónás Gábor áll, ő szintén a Costes Csoport egységeiben dolgozott az elmúlt időszakban, korábban pedig a Nobu csapatában szerzett ázsiai és nemzetközi tapasztalatokat. Az étlapon a legkülönfélébb konyhák ételeit találjuk meg, nyilván igyekeznek a legszélesebb vendégkört megcélozni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!