szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

 Frissítő színorgia Kék, narancs, zöld, fehér - ez mind együtt?

 Frissítő színorgia 

Kék, narancs, zöld, fehér - ez mind együtt? Csak a legbátrabb dekoratőrök mernek ilyen színvegyítéssel kísérletezni, de mint a fotón is látható: sokszor jobban mutatnak a színek teljesen más árnyalatokkal kombinálva, mint önmagukban. Feltéve, hogy ügyesen párosítják őket. A helyiség színvilágát a színes szőnyeg uralja - a nagy színkavalkádhoz fehér étkezőgarnitúra dukál. A kiegészítő textíliák - a függönyök vagy a párnák - csak egy-egy színt képviseljenek sok közül, így lesz igazán harmonikus az étkező.

 
Hideget a meleggel

Szokatlan színpárosításnak tűnhet a konyhában a bársonyos pasztell sárga és a rideg acélkék vegyítése, de a látvány magáért beszél: ilyen kifinomult, elegáns konyhában képzeljük el a konyhatündéreket. A színek ritmikájára is érdemes figyelni: egyszer fent, egyszer lent, hol a sárga, hol a kék vonzza magához tekintetet. Konklúzió: a konyhaszekrény nemcsak egyen színekben mutat jól, merészebb árnyalatokkal is lehet kísérletezni.

 
Fekete-fehér plusz egy szín

Garantáltan ütős enteriőr születik a fekete-fehér kombinációjából, de az éles kontraszt miatt sokan nem kedvelik a két szélsőséget a lakásukban. A megoldás: egy harmadik. A fekete-fehér kontrasztja egy erőteljes színárnyalattal tompítható, mint ebben a konyhában. A tervező a „fiús” kéket választotta harmadiknak, a kiegészítő bézs (tapéta, járólap) csak színszelídítő ráadás. A fekete-fehér ridegségének nyoma sincs, köszönhetően a kék munkapadnak és a konyhaszekrény színezett üvegének.

 
Pink, pároknak

Egyes színekhez hangulatokat, tulajdonságokat társítunk: a sárga derűt keltő, a kék megnyugtató, a rózsaszín nőies stb. Már csak az asszociációk megdöntése miatt is érdemes a színekkel kísérletezni a lakásban. Élnénk a gyanúperrel, hogy a fotón látható nappalit nem egy egyedülálló macsó lakja. Jogosan: a tervező kifinomult ízlésű fiatal pároknak szánta a pink-barna színvilágot. A sötétítőfüggönynek köszönhetően az arányokon könnyen lehet javítani.

 
Fürdőszoba: apróból nagyszerűt

Többen úgy gondolkoznak, hogy a vendégeknek szánt törölközőn kívül más dekor textíliát felesleges a fürdőszobában elhelyezni, csak a helyet foglalná. Ez a hozzáállás eredményezi a csupa fehér, aprócska helyiségekben a „klinikai hatást”, pedig elég néhány színárnyalat, és máris eltűnik a kórházi jelleg. Nézzék ez a szerény adottságú kis fürdőszobát (fotó): bájos, romantikus lányszentély vált belőle, s ehhez csupán némi finom kelme és antik aranyozott tükör kellett.

 
 
Fotók: Doug Hansen
Forrás: www.bhg.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!