szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Régi villa új wellness-részleggelAz olcsóbb kastélyok közül való...

Régi villa új wellness-részleggel

Az olcsóbb kastélyok közül való egy II. kerületi, 1928-ban épült korhűen felújított, 300 négyzetméteres, 6 szobás, télikertes neoklasszicista villa, amelyet potom 335 millió forintért kínálnak. Az villához egy 1882 négyzetméteres ősfás, parkos díszkert tartozik. Az alagsorba modern wellness-részleg került. A több autó tárolására alkalmas garázs automata nyitórendszerrel van felszerelve, a kertet szökőkutak, kőbútorok díszítik - pazar felhozatal. 

188 éves kúria 300 millióért

Budapest és a Velencei-tó között egy 1820 körül épült, 8 szobás, saját vízellátással, melléképületekkel rendelkező klasszicista kúriát kínálnak 300 millió forintért, a kúria teljes berendezése eladó. A mesebeli kúriához egy 8 hektáros őspark tartozik.

Kastély saját kápolnával

Pécstől 40 kilométerre egy 8 hektáros területen fekvő szecessziós vendégház vár gazdára, villával, melléképületekkel. A kastélyhoz 296 négyzetméteres kápolna és 420 négyzetméteres garázs tartozik. A kápolna különlegessége, hogy a budapesti Bazilika és a római Szent Péter Bazilika ihlette a tervezőjét. Az 1904-ben szecessziós stílusban átépített, 302 négyzetméteres villa étkezőjében ma is az eredeti berendezések találhatók. A kastély és a villa műemlékvédelem alatt áll, de hotelként, szanatóriumként, lakóhelyként egyaránt hasznosítható. Nem olcsó: 2,2 millió euróért lehet hozzájutni.

Őspark tóval, vadászházzal

Zalakarostól 7 kilométerre, az M7-es autópálya közelségében is találtunk eladó kastélyt. A 26 szobás emeletes kastély nyolchektáros, faritkaságokkal teli ősparkban áll; tavacska és vadászház tartozik hozzá. A felújításra szoruló ingatlan kastélyszállóként válhatna be leginkább; 1,5 millió euróért kínálják.

Márványkandalló, kristálycsillárok

A fővárostól 65 kilométerre egy középkori reneszánsz várra emlékeztető, 1907-ben épült vadászkastélyt hirdetnek, a több mint 5,8 hektárnyi birtok erdők ölelésében fekszik, patakkal, saját tóval, szigettel rendelkezik. A 3657 négyzetméteres ingatlan kívül teljesen felújított, belül még igényel apróbb beavatkozásokat. Berendezése pazar: aranyozott francia és olasz kristálycsillárok, márványkandallók, művészi igényű ólomüveg betétek teszik elegánssá. A „királyi” birtokért 8,4 millió eurót kérnek.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!