szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A még befejezetlen Burdzs Dubaj, a világ legmagasabb emberalkotta építménye...

A még befejezetlen Burdzs Dubaj, a világ legmagasabb emberalkotta építménye látható az egyesült arab emírségekbeli Dubajban 2009. április 14-én. Ezen a napon a felhőkarcoló elérte a 160 emeletnyi, 780 méteres magasságot. Átadását 2009 szeptemberére tervezik, a végleges méretét átadásakor közlik majd.

A Wikipedia adatai szerint 2004. szeptember 21-én kezdődött meg az építkezés. 2007 februárja óta a legtöbb emelettel rendelkező épület, megelőzve a korábbi csúcstartó Sears Towert. 2007. május 13-án rekordot dönt a beton függőleges pumpálásának magasságában 452 méterrel, megelőzve a 449,2 m-es magasságot, ahova a Taipei 101 építésénél pumpálták a betont.  2008. szeptember 1-jén a torony magassága elérte a 688,1 m-t, amivel az emberkéz által valaha épített legmagasabb szerkezet lett, megelőzve a varsói rádió tornyot, ami 1991 augusztusában összeomlott. 

A magasságáról különböző adatok láttak napvilágot - az internetes lexikon szerint a torony már januárban átlépte a 800 méteres határt - a hírügynökségi jelentések viszont a minap 780 méterről szóltak.

Az épületben 30 ezer lakás alakítanak ki, de lesz benne 9 hotel is. Háromhektáros park és 12 hektáros tórendszer veszi majd körbe.
Még mindig épül a világ legmagasabb toronyháza (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Dubaj: ilyen egy luxus buszmegálló

Dubaj, ez az apró arab államocska a luxusturizmusba fekteti kőolajból származó bevételei jelentős részét, így készülve...

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Egyes esetekben 10 évet öregedhet az agy a koronavírus-fertőzötteknél

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

Amerikai nagykövet: A kétoldalú kapcsolatok nem is lehetnének jobbak, Trump mesés, fantasztikus, csodálatos elnök volt

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország

Kijárási korlátozásokat vezet be Franciaország