szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Kínai lilaakácKözkedvelt nyári kúszó növény, amely hatalmas lila...

Kínai lilaakác

Közkedvelt nyári kúszó növény, amely hatalmas lila virágaival díszíti a kertünket. Magassága elérheti a 12 métert, és már korán virágokkal köszönti a tavaszt, hiszen áprilistól fürtökben nyílnak a gyönyörű, élénk lila virágok, amelyek május végig virágoznak. Csak stabil támfalra vagy rácsra futassuk fel a növényt, mert idősebb korábban a súlya már jelentős! A meleg, napos fekvésű kerteket kedveli, rendszeres metszéssel, tavasszal és ősszel kordában tartható. Szaporítása magról vagy hajtásdugványról történik.


Tatáriszalag

Gyönyörű futó növény, amely hófehér virágtengerré változik át a nyáron, ám érdemes vigyázni vele, mert ez az egyik legagresszívebb futó növény! Nagyon gyorsan növekszik és szinte megállíthatatlan, így csak olyan helyre ültessük, ahol később sem fog minket zavarni, és bőven jut neki hely. Ha metszéssel kordában tartjuk és megfelelő napos, meleg helyet biztosítunk számára, szinte egész nyáron át dús virágzással hálálja meg a gondoskodást. Szaporítása hajtásdugványról a legegyszerűbb tavasszal és ősszel.


Vadszőlő

Hatalmas házfalakat és épületeket képes befutni ez a szép kúszó növény, amely talán az egyik legelterjedtebb hazánkban. Hatalmas, osztott tenyér formájú levelei ősszel a legmutatósabbak, amikor is bordós piros árnyalatot vesznek fel. Nincs szüksége semmilyen támaszra vagy segítségre, kapaszkodó kacsokkal szinte bármilyen házfalra vagy kerítésre felkúszik. A fiatal növényeket még kordában lehet tartani metszéssel, ám idősebb korban ez már lehetetlen, így csak olyan helyre ültessük, ahol bőven lesz neki tér a növekedéshez! Szaporítása hajtásdugványról történik, ősszel vagy tavasszal telepítsük kertünkbe!

A szép kúszónövények egy kerítésen, rácson, akár kerti, udvari térelválasztóként önálló falat képeznek, egyedivé varázsolva környezetünket!

Kovács Erika
viragcenter.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Tagadja az olasz felelősséget a nizzai késelésben az ország belügyminisztere

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet  a polgármester szerint

Teljesen bezárkózott egy Vas megyei falu, kritikus a járványhelyzet a polgármester szerint

Még nem is él a lengyel abortusztörvény, de már elhajtják a lefoglalt időpontra érkező nőket

Még nem is él a lengyel abortusztörvény, de már elhajtják a lefoglalt időpontra érkező nőket