szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Mi található a Knézich Károly úton az 5072/2-es helyrajzi számon?

Mi található a Knézich Károly úton az 5072/2-es helyrajzi számon? Segítünk: az egri Minaret, amit most bérbe adna a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt - értesült az Ingatlanmenedzser. A négy utca találkozásánál lévő épületet még 1596 és 1664 között emelték homokkőből. A tornyot kovácsoltvas kerítés veszi körül, onnan belátható az egész város és környéke. Alapja 14 szögletű, 40 méter magas, belsejében csigalépcső vezet fel, 97 keskeny, magas lépcsőfokkal.

A torony külsejét legutóbb az 1960-as, belső részeit az 1970-es években újították fel. Az ingatlan körül fizetős parkoló rendszer található, ezt jó, ha tudja a bérbevevő. A mostani bérlő szerződése május végén lejár. Az ingatlanban nincsenek vendéglátásra alkalmas helyiségek és közművek, most kizárólag idegenforgalmi bemutatás céljára hasznosítható és műemléki, tehát védett.

Mindez mennyibe kerül a pályázat győztesének? Úgy tudjuk, hogy az MNV előírta: évente legalább egymillió forintnak kell lennie a bérleti díjnak, de a társaság ezt csak minimumként határozta meg és vélhetően ennél többre számít. Ajánlatokat május 11-én 14 óráig lehet tenni, eredményhirdetés május 26-ig lesz.

A mult-kor.hu még 2009-ben cikkezett arról, hogy összeomlás nem fenyegeti azépületet, ám jelenlegi állapotában folyamatosan cserélni kell az eredeti alkotóköveket. Alapvető probléma, hogy 1972-ben egy belső vasbeton gyűrűt kapott az épület és a minaret eredeti kövei a vasbetonnal kémiai reakcióba lépve folyamatosan porladnak. A két éve indttott vizsgálat célja, hogy a "diagnózis" felállítását követően olyan javaslat szülessen, amely hosszú távon megoldást jelent a műemlék állagának megóvására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Ma új plaza nyit Budapesten

Csaknem teljes egészében megtelt bérlőkkel a Blaha Lujza téri Europeum, mivel az elmúlt hetekben olyan bérlők is...