szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fontana-ház utódja is hasonló funkciót fog betölteni.

©

Elkezdődött Budapest egyik legendás épülete, a Fontana-ház bontása a Váci utcában. A helyére tervezett, hasonló funkciót betöltő új épület a tervek szerint 2023 második negyedévére készül el.

A Váci utca és Régiposta utca sarkán álló, 1984-ben épült egykori divatház Vedres György építész tervei alapján épült. Vedresnek jelentős szerepe volt Budapest belvárosának fejlesztésében, de részt vett a főváros külső kerületeinek formálásában is, így például Rákoskeresztúr városközpontjának tervezésében.

A Fontana-ház helyén korábban gróf fényi Mocsonyi János, Torontál vármegyei nagybirtokos 1833-ban átadott háromemeletes bérháza állt, amelyet Hild József tervezett. Az épületet a II. világháborús sérülései miatt 1947-ben lebontották

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!