szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A létesítményt a tervek szerint az idén májusban adják át - közölte a beruházó Somló Spirit Kft. ügyvezetője.

A létesítményt a tervek szerint az idén májusban adják át - közölte a beruházó Somló Spirit Kft. ügyvezetője. A projekthez a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) mezőgazdasági termékek értéknövelése címen 338 millió forint pályázati forrást biztosított.

Egy profi főzde részlete

Orbán Viktor kormányfő tavaly nyáron az egyik első miniszterelnöki beszédében megigérte, hogy szabadabb lesz a pálinkafőzés, kevesebb korlátot állít a kormány. Később ennek megfelelő törvény is születetett, s ez több beruházást is generált.

A somlóvásárhelyi cég terveik szerint az üzem fő terméke a Somló hegyen termett szőlőből készült, fahordóban érlelt pálinka lesz, de ezen kívül törkölyből és erdei gyümölcsökből is készítenek pálinkát. A somlóvásárhelyi pálinkafőzdében évente több mint 350 tonna gyümölcs feldolgozására lesz lehetőség, és ez a gyártókapacitás százezer palack pálinkának felel meg.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint az 1100 négyzetméteres üzemcsarnok 3,8 hektáros építési területen létesül, a látványfőzde kétszintes, zöld tetővel fedett 'dombház' lesz. A lepárló helyet ad a gyümölcs beérkezésétől a palackozott végtermék távozásáig minden folyamatnak - tette hozzá. Fehér Péter közlése szerint a gyümölcspálinkáikhoz a legjobb minőségű hazai alapanyagot fogják beszerezni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!