szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szigetszentmiklósi gyerekek kínzásának ügyében hozott elsőfokú ítéletet követően a 7/24 című hírműsornak nyilatkozott Sófi Gyula gyermekpszichiáter. A Budapest Környéki Törvényszék nem jogerős ítélete szerint a szexuális erőszakot nem tudták bizonyítani, így a szülőket csak kiskorú veszélyeztetésében találták bűnösnek. A pszichiáter a törvényszék szerint csak tanúként volt jelen a tárgyaláson, és az ott elhangzottakról nem is beszélhet.

A szigetszentmiklósi ügy 2013 novemberében derült ki. Nemcsak önmagában az eset váltott ki felháborodást, hanem az is, hogy senkinek sem tűnt fel, mit művelnek a gyerekekkel, köztük a hatóságoknak sem.

A Budapest Környéki Törvényszék keddi tárgyalásán hozott elsőfokú ítéletet a 2013 novemberében kiderült szigetszentmiklósi ügyről. K. R. és felesége ellen "nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény" miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség, de a bíróság csak kiskorú veszélyeztetésében találták ugyanis bűnösnek a szigetszentmiklósi szülőket.

©

Sófi Gyula gyermekpszichiáter egy időben a bántalmazott gyerekek kezelőorvosa volt, és a 7/24 keddi adásában szólalt meg. A műsorban elmondta, hogy akkor lett a gyerekek kezelőorvosa, amikor ők már nevelőszülőkhüz kerültek.

Cikkünk megjelenése után a törvényszék szóvivője jelezte, hogy Sófi Gyula a bíróság által kirendelt gyermekpszichológussal szemben csak tanúként, nem igazságügyi szakértőként volt beidézve, és a zárt tárgyaláson elhangzottakról nem adhatna ki információt. Ezért az általa elmondott részleteket cikkünkből eltávolítottuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Marabu Féknyúz: Nyuszika és a sapka

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni