Tetszett a cikk?

A tervezett 1,5 milliárd forint nyereség helyett akár 10 milliárdos veszteséggel is zárhatja az idei évet a Paksi Atomerőmű Rt. Az üzleti terv módosításával egyidejűleg a tulajdonos állam képviselői, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt., valamint a Magyar Villamos Művek (MVM) Rt. igazgatósága jóváhagyta a 2-es blokknál történt üzemzavarral kapcsolatos műszaki, gazdasági intézkedéseket, valamint a felelősség érvényesítését .

A testületek értékelték az atomerőművel kapcsolatos vizsgálatokat, a társaság jelenlegi gazdasági, kommunikációs helyzetét. Megállapították, hogy az atomerőmű vezetése az utóbbi hetekben számos erőfeszítést tett a normális üzemmenet és az erőmű iránti bizalom helyreállítása érdekében.
Idén már nem üzemel a 2-es blokk a paksi atomerőműben az ideiglenes üzleti terv-módosítás reális változata szerint. Ebben az esetben 9,5 milliárd forintos veszteséggel zárja az évet az erőmű az eredetileg tervezett 1,5 milliárd forintos nyereség helyett. Tavaly a társaság még 3,5 milliárd forintos eredményt ért el. Molnár Károly, a Paksi Atomerőmű Rt. igazgatóságának elnöke a pénteki paksi sajtótájékoztatón elmondta: a rendkívüli igazgatósági ülésen elfogadták az ideiglenes üzleti terv módosításának optimális változatát is. Ezek szerint november 1-jétől már indulhatna a 2-es blokk. Az igazgatóság elnöke elmondta: azért döntöttek az ideiglenes tervmódosításáról, hogy ez megfelelő orientációt adjon a vállalatvezetésnek, de ez a számítás még nem kerül a közgyűlés elé. A végleges üzleti tervre akkor tesznek javaslatot a közgyűlésnek, ha már tudják, miként végezhető el a sérült üzemanyag-kazetták biztonságos elhelyezése. Ezt a javaslatot várhatóan ősszel tudják megfogalmazni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Kiderült, hogy Harryék már az esküvő előtt házasok voltak

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak