Tetszett a cikk?

A kormány a sportminiszter javaslatára úgy döntött: a korábbi tervekkel szemben a 2006-os budapesti úszó Európa-bajnokságot nem egy, hanem több helyszínen rendezik meg. A kormány néhány hete még arról határozott, hogy a budapesti úszó Eb-re új uszoda épül Lágymányoson.

"A körvonalazódó új döntés lehetővé teszi, hogy több helyszínen gyorsabb munkával, ugyanakkor a korábban tervezetthez képest alacsonyabb költséggel valósuljon meg a budapesti úszó Európa-bajnokság" - indokolta a döntést Gál J. Zoltán kormányszóvivő, aki elmondta: Gyurcsány Ferenc sportminiszter javaslata a változtatásról a nemzeti és nemzetközi úszó szövetséggel, valamint a tervezett új uszodának helyet adó egyetem vezetőivel folytatott egyeztetés után született.
Magyarország 2002. december 14-én nyerte el a három és fél év múlva esedékes úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó kontinensviadal rendezési jogát a hollandiai Eindhovennel szemben. A létesítmény helyszíneként korábban Szilvásy György, a minisztérium volt közigazgatási államtitkára a Spartacus-telepet részesítette előnyben, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) viszont a lágymányosi egyetemi Sport- és Kulturális Központot javasolta. Májusban a kormány végül ez utóbbi létesítmény mellett döntött. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Grillezésre kihegyezett új Nissan Navara készült Magyarországon

Grillezésre kihegyezett új Nissan Navara készült Magyarországon

Ez az igazi történelmi interjú: John Lennon fia Paul McCartney-val beszélgetett

Ez az igazi történelmi interjú: John Lennon fia Paul McCartney-val beszélgetett

Változtak a kisvállalkozók számlakibocsátására vonatkozó szabályok

Változtak a kisvállalkozók számlakibocsátására vonatkozó szabályok