szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Sikkasztás bűnsegédletével vádolja a Fővárosi Főügyészség (FF) Rejtő E. Tibort, a K&H Bank Rt. volt vezérigazgatóját – értesült a HVG. A vádirat részleteiről az ügyészség szerda délután számol be.

Rejtőről korábban elterjedt, megszűnhet az ellene folyó eljárás, mivel az ügy fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila exbróker vallomásában mindent elkövetett, hogy tisztázza egykori mentorát és felettesét, akire információink szerint más sem tett terhelő vallomást.

A jelek szerint a Fővárosi Főügyészségen mégis úgy ítélték meg, életszerűtlen, hogy a bank első embere ne tudott volna a kiemelt ügyfelek pénzének elsíbolásáról. Információink szerint a vádiratban az eddig közölt 10-20 milliárdos becsléseknél alacsonyabb, 7-8 milliárd forintnyi kárérték szerepel.

A Kulcsár-ügy nyomozásának befejezésével nem zárult le a K&H-botrány ügyészségi vizsgálata: tovább elemzik egyes VIP-ügyfelek szerepét, s információink szerint a Központi Ügyészségi Hivatalnál Kulcsár vallomása alapján az ügyben érintettnek mondott politikusok szerepét vizsgálják – a hivatali visszaélés miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen folyik.

További részletek a HVG csütörtökön megjelenő legfrissebb számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirschler Richárd Itthon

A Kulcsár-jegyzőkönyvek

A HVG legújabb száma „Befejeződött a Kulcsár-nyomozás - Külszíni megfejtés” címmel elemzi az exbróker ügyészségi vallomását. A kihallgatási jegyzőkönyvek fénymásolatait most Ön is letöltheti a hvg.hu-ról!

Itthon

Kulcsár-ügy: az ügyészség elégedett az ügyészekkel

A Legfőbb Ügyészség (LÜ) szerint nem ütközik semmilyen írott jogi szabályba és nem ellentétes az elméletben leírt, illetve használt módszerekkel az az ügyészi taktika, amelyet Kulcsár Attila videóra rögzített és a közelmúltban nyilvánosságra került vallomásakor alkalmaztak.

Társadalom

Kulcsár, a videósztár

Alighanem csalódott az, aki megdönthetetlen bizonyítékot várt a Kulcsár Attila ügyészségi kihallgatását dokumentáló...

MTI Itthon

Pártvélemények Kulcsár Attila kihallgatásáról

A nyilvánosságra került felvételek alapján a koalíciós pártok és az MDF is "aggályosnak" találja Kulcsár Attilának, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának kihallgatását. A Fidesz viszont azzal érvel, hogy a szocialistáknak saját soraikban kell a kérdéseket tisztázniuk.

Hét nap

KULCSÁR-VIDEÓ

Nem befolyásolták az ügyészek Kulcsár Attila vallomását - reagált a HVG-nek Zámbó Gyula, a K&H-brókerbotrány fő...