szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálatok sora dönti majd el, hogy az a szerv, amelyet szombaton éjszaka jelentettek a SOTE klinikának, alkalmas-e arra, hogy beültessék a májra váró négyéves kislány szervezetébe - mondja Járay Jenő professzor vasárnap.

A gyermek állapota továbbra is kritikus - közölte a SOTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának igazgatója. Ha a máj megfelelő, akkor feltehetően vasárnap kora délután érkezik a szerv Magyarországra - mondta a professzor.

A Hungarotransplant Kht. vasárnap hajnalban jelentette be, hogy az élődonoros májátültetésen átesett kisleány számára 36 órával az Eurotransplant sürgősségi listájára való rákerülése után sikerült vércsoportazonos agyhalott donort találni.

A Hungarotransplant azt is közölte, hogy ha sikeres a májkivétel és az ezt követő eljárás, amelynek során a máj bal lebenyét leválasztják, valamint a kislány állapota is megfelelő, akkor a Hungarotransplant Kht. országos koordinátora a májat vasárnap 13.00 órakor adja át a Semmelweis Egyetem Transzplantációs Klinikájának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet